Nikoline Werdelin brevkasse
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Min søns kæreste roder og sviner"

12. marts 2019
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
"Min søns kæreste er mere eller mindre flyttet ind hos os. Men det er, som om pigen slet ikke ænser os andre. Hun efterlader vasketøj på gulvet, beskidt service i køkkenvasken og tømmer mælkekartonen." Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.

Kære Nikoline Werdelin

Måske kan du give mig et godt råd? Min ældste søn har fået en kæreste, der mere eller mindre er flyttet ind hos os. Hun er en sød pige, men vi bor i forvejen småt – vi har tre børn i en lejlighed på 100 kvadratmeter med et badeværelse. Vores børn er opdraget til at tage hensyn og rydde op efter sig. Det er nødvendigt, når de to yngste deler værelse, og der skal være plads til alle. Men det er, som om pigen slet ikke ænser os andre. Hun blokerer badeværelset uendelig længe både morgen og aften, efterlader vasketøj på gulvet, beskidt service i køkkenvasken og tømmer mælkekartonen.
Især min mand og de to små er ved at være trætte af hende, men ingen af os kan lide at irettesætte hende. Jeg har forsøgt at tale med min søn. Men han er så forelsket og betaget af hende, at det ikke hjælper. De to unge er begge 17 år og går i gymnasiet, så det ligger ikke ligefor at flytte hjemmefra. Jeg må indrømme, at det også undrer mig, at de aldrig er i hendes barndomshjem. Mange hilsner Nina LÆS OGSÅ: Min veninde opdrager en lille tyran

Kære Nina

Selvfølgelig er de ikke i den unge piges hjem... der roder det alt for meget! Der mangler sikkert også den struktur, der gør hjemmet hyggeligt og velfungerende hos jer. Nå, men I gør ikke den unge pige nogen tjeneste ved at finde jer i dette roderi. Sæt jer ned med jeres søn og hans kæreste og tal til dem som det, de er: unge, snart voksne, der bor i jeres hjem. Fortæl, hvad I forventer af dem. Tømning af opvaskemaskinen, lejlighedsvis indkøb og madlavning, sporadisk støvsugning, kortvarig brug af badeværelse i myldretiden, oprydning etcetera. Gør klart, at det er betingelserne for at bo hos jer. Og med denne samtale i hukommelsen kan I fremover standse op ved hver aflejring af krummer, gamle krus, brugte underbukser, besættelse af toilettet og sige: Vi har udstukket vilkårene klart og tydeligt, dette går ikke.
På lang sigt er det et handikap ikke at kunne holde orden og – værre endnu – ikke at vise hensyn, når man er flere sammen. Det vil påvirke den unge piges omgivelser alle vegne, hvor hun kommer frem... på kollegiet, højskolen, på campingture, udenlandsophold, i delte lejligheder, i alle hendes hjem som voksen. Kan hun ikke finde ud af det, må hun flytte hjem til sig selv og overnatte lørdag til søndag hos jer. Jeg synes også, I skylder de øvrige børn at skære igennem. Mange hilsner Nikoline Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar. LÆS OGSÅ: Min svigerdatter ligner en barbiedukke
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også