Tegning af Nikoline Werdelin mand og barbiedukke
Annas brevkasse

Nikolines brevkasse: Min svigerdatter ligner en barbiedukke

26. april 2017
af Line Fager
Hver uge svarer Nikoline Werdelin på spørgsmål fra SØNDAGs læsere. Her er det "Svigermor", der har skrevet ind til Nikolines brevkasse.
Kære Nikoline Jeg skriver til dig, fordi jeg havde svært ved at finde en passende grimasse, da jeg forleden blev præsenteret for min nye svigerdatter, og jeg vil gerne høre din mening. Min søn på 24 år har tidligere haft et par piger med hjemme, og det har været dejlige kvinder, der var naturligt kønne. En af dem var en del af familien i tre år, og det gjorde ondt at sige farvel til hende, men jeg ved godt, at det er sådan med unge mennesker. Min søn og hans nye kæreste har kendt hinanden i et par måneder, og jeg kunne forstå, at det var hende, der pressede på for at møde os. Det skete forleden, og jeg må sige, at hun skiller sig ud fra de andre, han har kendt. Alt ved hende var kunstigt lige fra bryster til læber, negle, øjenvipper og det lange hår. Huden var mørkgylden, håret farvet sort, og hun havde utallige tatoveringer. Jeg tabte vist underkæben. Hun var sød og høflig, men jeg har altid ment, at mennesker, der havde brug for at ændre så meget på deres udseende, havde et dårligt selvværd. Jeg hverken kan eller skal diktere min søns smag, og jeg er egentlig af den mening, at det er det indre, der tæller. Problemet er, at det er det tydeligvis ikke for en kvinde, der fuldstændig ommøblerer sin krop. Hvad mener du? Mange hilsener, ”Svigermor”
Kære Svigermor Haha… åh altså… sikke en overraskelse! Men hør: Mon ikke det går over igen? I de år, hvor man forsøger sig med kærester – hvis ikke man bumper ind i et blivende bud fra begyndelsen – er man jo i et eksperimentarium! Jeg forestiller mig, at den unge dame har mange søde, indre kvaliteter – og måske hendes selv-arkitektur har sin egen rørende virkning på din søn. Han fornemmer måske den usikkerhed, der ligger bag. Det kan også være, han er betaget af hendes ambition om at gøre sig selv til et kunstværk. Uanset så skal han måske bare prøve, hvordan det er at røre ved silikonebryster, at blive kradset på ryggen af kunstige negle – og vise sig i nattelivet med sådan en dame – fascinerende! Og sikkert anderledes end det, han har oplevet før. Jeg synes, du skal betragte din søns nuværende kæreste som det, Meg Ryan i ”Da Harry mødte Sally” betegnede som ”a transitional girlfriend” (en overgangs-kæreste) – indtil videre. Der kan jo ske det, at den unge kvinde bliver gravid – eller at din søn kommer til at elske hende. I så fald må du gå på jagt efter det indre – og prøve at se det humoristiske ved at ”Familien fra Bryggen” er flyttet ind i jeres familie. Mange hilsner, Nikoline Hver uge, kan du i SØNDAG læse med, når Nikoline giver gode råd til læserne.

Læs også