brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Jeg savner respekt for min tid"

3. april 2019
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
"Jeg har det stramt med mennesker, der ikke har respekt for andres tid. Det er sket et par gange, at min veninde ikke vender tilbage som aftalt, når hun har sagt, at hun vil tjekke sin kalender for, om vi kan lave en aftale." Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.

Kære Nikoline Werdelin

Jeg vil gerne spørge dig om noget, der både undrer og irriterer mig hos flere i min vennekreds. Det læner sig lidt op ad det med, at folk ikke svarer på invitationer og skal rykkes for svar, som du tidligere har skrevet om i brevkassen. Lad os sige, at en veninde og jeg gerne vil ses, hvorefter vi skal forsøge at finde en dag, vi begge kan. Jeg springer som regel glad til og sender hurtigst muligt et par datoer i den nærmeste fremtid. Som regel skriver veninden med det samme, at hun vil tjekke sin kalender senere og så vende tilbage. Og så sker der – ingenting.
Jeg venter og venter, alt imens de afsatte dage nærmer sig. Jeg indgår ikke andre aftaler på datoerne, men det irriterer mig, at jeg skal løbe slalomløb uden om dem i min planlægning og give andre et henholdende svar, fordi jeg har en ”halv” aftale. Principielt nægter jeg at rykke for svar. Jeg er kun ”mor ” for mine børn. Egentlig vil jeg bare høre dig, hvor lang tid der skal gå, før jeg kan indgå andre aftaler de pågældende dage. En uge? Og hvad skal jeg svare folk, når de endelig vender tilbage, og det er for sent? Ja, jeg er lidt hård i filten, men jeg har det stramt med mennesker, der ikke har respekt for andres tid, og det her er sket et par gange. Kærlig hilsen Emma LÆS OGSÅ: Jeg savner digital pli

Kære Emma

Det er vel nok trist, at den gode opdragelse er røget ud med badevandet. Høflighed er jo bare en måde at vise hensyn og respekt. Hvis man ikke selv kan finde ud af det, kan man holde sig til etiketten. Jeg kunne godt tænke mig, at Emma Gad stod op af asken og skrev en lille guide til, hvordan vi skal omgås i dag. Men mon ikke der gælder de samme regler som altid – selv om det er på mail og sms?
Selv den mest tumpede kan regne ud, at dit liv også er et puslespil, der skal falde på plads. Jeg synes ikke, du skal vente mere end godt to dage, og så skal du gøre, hvad du vil. Hvis en veninde vender tilbage til dig med planer om både dit og dat, er fuglen fløjet – og så kan hun jo lære det. Det er så dårlig stil at lade dig hænge i uvisheden – bare lev dit liv og lad de uhøflige stå tilbage. Mange hilsner Nikoline LÆS OGSÅ: Jeg er ked af min venindes opførelse Skriv til Nikoline Werdelin Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også