Brevkasse
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Jeg er ked af min venindes opførsel

27. december 2018
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
"Min veninde og jeg har det allerbedst, når vi er alene sammen. I selskab med andre, gør hun én af tre ting: Ignorerer mig helt, afbryder, hvis jeg vil deltage i samtalen, eller udstiller mig på en ”sjov” måde". Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.

Kære Nikoline Werdelin

Jeg har en gammel og højtelsket veninde, der har fulgt mig fra 20’erne – nu er vi begge først i 60’erne. I tidens løb har vi været der for hinanden gennem børnefødsler, fyringer og skilsmisser, og jeg tvivler ikke på hendes loyalitet og hengivenhed. Der er dog ét problem, jeg altid har haft med hende, og som jeg flere gange har påtalt over for hende. Hver gang affejer hun det og kalder mig sart og følsom.
Sagen er, at vi har det allerbedst, når vi er alene sammen. I selskab med andre, både fælles bekendte og fremmede, gør hun én af tre ting: ignorerer mig helt, afbryder, hvis jeg vil deltage i samtalen, eller udstiller mig på en ”sjov” måde. Jeg har prøvet det så mange gange, at jeg efterhånden ikke orker at protestere, og ofte er det så subtilt, at det er svært at sætte ord på. Andre har dog også bemærket det og synes, at hun er respektløs. Allerhelst vil jeg gerne have dit bud på, hvorfor hun gør det. Hvis jeg kan forstå det, er der måske større chance for, at jeg kan bremse blidt op for hende næste gang. Kærlig hilsen Gunilla LÆS OGSÅ: Jeg magter ikke min syge veninde

Kære Gunilla

Jeg kan ikke se, hvorfor du skal bremse blidt op. Din veninde har fået lov at opføre sig dårligt, og mit forslag er, at du giver hende en brat opvågnen. Bare vend dig lynhurtigt om i stolen, afbryd den gode stemning og sig: ”Nu skal jeg sige dig én ting: Jeg er så hamrende træt af at blive afbrudt, fremover tier du stille, mens jeg taler!” Hvis hun afbryder dig igen eller kommenterer det, du siger, på en negativ måde, rejser du dig op, ser varmt på de andre og siger ”vi tales ved” og går din vej. Når din veninde en dag henvender sig og siger ”Uh, hvad gik der af dig?”, fortæller du hende, at for fremtiden ses I bare jer to. Så må du være sammen med de andre fælles bekendte uden hende.
Din veninde vil altid sige, at du er nærtagende og overfølsom, fordi hun ikke orker at se på, hvorfor hun gør det. Hun gør det, fordi hun rivaliserer med dig og ikke har lært at leve med, at du af og til stråler, når I er ude. Men vi må alle sammen tåle, at andre lyser og glimter, mens vi sommetider selv falder i ét med tapetet. Varme hilsner Nikoline LÆS OGSÅ: Min venindes nye kæreste virker forloren

Vil du skrive til Nikoline Werdelin?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også