https://imgix.femina.dk/2021-08-09/anna_mejlhede_3.png
Annas brevkasse

Brev til Anna Mejlhede: Må vi selv tage vinen med?

2. august 2021
af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"De er ret karrierebevidste og meget sportsinteresserede begge to, men de kan da vel for pokker godt give lidt slip bare en gang imellem!?" Læs denne uges brev til Anna.

Kære Anna

Min kæreste og jeg har været sammen i 10 år og har et vennepar, vi ses med.

Vi har mange fælles interesser og har det som regel hyggeligt sammen, men der er en ting, der irriterer min kæreste og mig grueligt.

Når de inviterer os til middag – hvilket de har gjort her i sommerferien – siger de altid udtrykkeligt, at vi intet skal tage med ”ud over det gode humør”, selv om vi specifikt spørger, om vi dog ikke skal medbringe lidt ekstra vin osv.

Men nej nej, de har styr på det hele. Siger de.

For nu har vi oplevet flere gange, at de så kun har købt en eller to flasker vin til en hel lang aften. Til fire voksne mennesker. Min kæreste og jeg har altså et helt normalt forhold til alkohol, men kan da også godt lide at blive lidt berusede, når vi endelig er ude og har fri dagen efter.

Vi taler slet ikke om at blive sanseløst fulde, bare lidt mere end et par glas vin! Vi nyder også en god sommerdrink, men det bliver heller aldrig serveret hos vores venner.

Så vores spørgsmål til dig er: Kan vi godt tillade os at medbringe to ekstra flasker vin og måske også ingredienserne til at kunne mikse en drink til os alle?

Eller vil det virke uhøfligt, når de decideret har sagt, at vi intet skal medbringe?

Og hvad gør vi, hvis de bare tager imod flaskerne og stiller dem langt væk?

De er ret karrierebevidste og meget sportsinteresserede begge to, men de kan da vel for pokker godt give lidt slip bare en gang imellem!?

Kærlig hilsen

Det festglade par

Kære festglade par

Det lyder ikke, som om jeres venner begrænser antallet af optrukne flasker, fordi de står og mangler dem.

Lad jeres værter sætte dagsordenen, når I er hos dem, og slå så gækken løs med drinks og ekstra vin, når det er jer, som inviterer.

Hvis I alligevel tager et par flasker med til middagen, så gør det som en gave, jeres venner kan vælge at gemme eller sætte på bordet efter eget valg.

Der er vel så mange måder at ”slå håret ud” på. Festfrisurer er ikke ens, og der er ikke meget sjov i at presse en stemning igennem, der alligevel ikke når hele vejen rundt om bordet.

”Al morskab uden alkohol er kunstig”, er W.C. Fields citeret for at sige. Men bare fordi det var sjovt sagt, behøver det jo ikke være sandt?

Kærlig hilsen

Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede. anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også