https://imgix.femina.dk/media/article/anna_mejlhede_4_8.png
Annas brevkasse

Brev til Anna Mejlhede: Må man melde fra, når man har sagt ja?

9. september 2020
af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Lige efter at vi havde takket ja, fik jeg en invitation til en kollegas 25-års ­jubilæum samme dag, med ledsager, og den fest vil jeg meget hellere med til." Læs ugens brev til Anna.

Hej Anna,

Har du et bud på de mest gængse normer for, hvornår det kan være i orden at melde afbud til noget, som man i første omgang har sagt ja til, men senere ønsker at vælge fra, fordi der er kommet en invitation til en begivenhed, som finder sted samtidig, og som man hellere vil opleve?

Min kæreste og jeg – vi er begge i 40’erne – har af og til diskussioner om det, fordi jeg nok er værst til det der med at sige ja tak og så melde fra, når noget andet (og i mine øjne sjovere) dukker op. For det synes han ikke, man kan være bekendt.

Det seneste eksempel er, at vi har takket ja til at komme til hans nieces corona-udsatte studenterfest i Jylland en lørdag i august.

Men lige efter at vi havde takket ja, fik jeg en invitation til en kollegas 25-års ­jubilæum samme dag, med ledsager, og den fest vil jeg meget hellere med til.

Men min kæreste siger nej, vi skal begge til familiefesten, for den kom først, og vi har sagt ja! Hvad siger du?

Kh,

Den vægelsindede

Kære vægelsindede,

Det er et godt spørgsmål, du og din kæreste her har taget op, og jeg er absolut tilbøjelig til at give din kæreste ret. Når man har takket ja til en fest, så skal der ualmindeligt gode grunde til at bytte arrangementet ud med et andet. Jeg vil næsten sige, at det kun er bryllup i nærmeste inderkreds – eller en begravelse – der kan gøre et sådan bytte socialt legitimt …

LÆS OGSÅ: Brev til Anna Mejlhede: Hun praler altid med sine børn.

Jeg forstår udmærket godt dilemmaet i, at man kan have takket ja til noget og senere ærgrer sig, fordi noget sjovere dukkede op. En mulighed kan være den at lade være at takke ja til ”pligtfester” i det hele taget eller gøre det så sent som muligt, så det bliver mindre sandsynligt, at noget mere spændende byder sig til.

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Jeg føler mig så svigtet.

Med hensyn til din kærestes nieces studenterfest, så tag din kæreste i hånden, og følg med. Der kommer andre jubilæer med dine kolleger, men niecen bliver kun student én gang i sit liv og har netop inviteret de mennesker med, som betyder mest for hende. Dig, blandt andet.

Kærlig hilsen,

Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede. Mailen er den samme som hidtil: nikoline@soendag.dk.

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også