Annas brevkasse

Brev til Anna Mejlhede: Jeg er træt af at være gratis babysitter

30. oktober 2020
af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Fordi jeg ”bare” er studerende og for tiden også alene, er det, som om jeg bare kan springe til, og det gør mig lidt indebrændt." Læs ugens brev til Anna.

Hej Anna,

Jeg er 33 og bor alene, da min kæreste p.t. er i udlandet. Min storesøster har mand, barn og karriere. Min nevø er fem år, og jeg er virkelig glad for ham, og jeg bilder mig ind, at det er gensidigt. Vi har det sjovt sammen.

Men jeg synes, min søster er begyndt at tage for givet, at jeg er sammen med min nevø hver uge. Af og til er det fint, men jeg synes, han bliver ”tørret af” på mig, som om jeg bare er en gratis babysitter.

Min søsters mand arbejder også ret meget, og der er meget, hun gerne vil nå – veninder og sport for eksempel. Fordi jeg ”bare” er studerende og for tiden også alene, er det, som om jeg bare kan springe til, og det gør mig lidt indebrændt.

Hvad skal jeg sige til hende?

Kærlig hilsen,frk. Olsen

 

Kære frk. Olsen,

Det må være en gave at have dig som moster – og søster ikke mindst. Men lad være med at vente på, at det hele eksploderer inden i dig af frustration over at blive ”taget for givet”. Den slags har det nemlig med at sprænge vitale dele i stykker – også i relationer … 

LÆS OGSÅ: Brev til Anna Mejlhede: Jeg er familiens taxachauffør

Sig det for eksempel sådan her til din søster: ”Du ved, hvor meget jeg holder af at være sammen med din søn. Men kan vi ikke aftale, at du ikke selvfølgeligt regner med, at jeg kan, men i stedet spørger mig først, hvordan det passer ind i mine planer, og ikke bliver sur, hvis jeg siger nej? For jeg vil ikke være en stresset moster, der springer til som babysitter, selv om jeg egentlig ikke har tid og lyst.”

LÆS OGSÅ: Brev til Anna Mejlhede: Må man melde fra, når man har sagt ja?

Det er slet ikke så farligt, som man kunne tro, at tage ordet ”nej” i sin mund, og forholdet til din søster lyder til at være så varmt og oprigtigt, at det sagtens kan tåle, at I siger tingene ligeud. Tænk, hvor befriende det bliver for jer begge, hvis du baner vejen for det.

Ingen mennesker kan holde ud at stå betingelsesløst til rådighed hele tiden. Heller ikke selv om man er verdens bedste moster.

Kærlig hilsen,Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede. Mailen er den samme som hidtil: nikoline@soendag.dk.

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.