Anna_Mejlhede_brevkasse
Annas brevkasse

Brev til Anna Mejlhede: Forelsket i tandlægen

10. maj 2023
Af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Jeg har lyst til at være utro for at finde ud af mere. Jeg har aldrig været utro og kan ikke lide tanken om utroskab." Læs denne uges brev til Anna Mejlhede.

Kære Anna

Jeg er en kvinde på 49, der skriver til dig, fordi jeg er havnet i en situation, jeg aldrig havde troet, jeg ville komme i.

Jeg skiftede tandlæge for et år siden og landede ved et tilfælde i stolen hos den dejligste tandlæge, som jeg lynhurtigt klikkede med.

Efter første behandling i et behandlingsforløb over flere gange stod vi længe og talte sammen bagefter, om løst og fast, men vi grinede og forstod hinanden.

Jeg tænkte, at det er sådan noget, der kan ske, og prøvede at skubbe det fra mig. Jeg er gift, har to teenagedrenge og et liv, der passer mig.

Men tandlægen spøger i mit hoved. Især efter at jeg kom hjem fra min fjerde behandling og fandt en seddel i min jakkelomme, hvor der stod et telefonnummer og så ordene: ”Skal vi ses? Det er seriøst, det her!” Det var fra ham.

Nu har vi siddet i hans bil flere gange, og i min bil flere gange og har talt og talt og kysset lidt og er nået dertil, hvor vi taler om at booke et hotelværelse og stikke vores ægtefæller en hvid løgn.

Jeg er forelsket, tror jeg.

Jeg har lyst til at være utro for at finde ud af mere. Jeg har aldrig været utro og kan ikke lide tanken om utroskab. Men hvordan i alverden finder jeg ellers ud af, om vi har fat i noget, der er så rigtigt, som vi begge tror, det er?

Hvad tænker du, Anna?

Kærlig hilsen

hende, der måske skal være utro.

Kære du

Nu er det sådan med forelskelser, at de kan komme, og de kan gå. Selv om man er godt gift, kan vi sagtens væltes over ende af et skønt menneske.

Det er der intet mærkeligt i.

Vores følelser er ikke altid så enkle at styre og surre til omkring det sted i livet, hvor vores forpligtelser ligger.

Det helt centrale spørgsmål, som jeg synes, du skal stille dig selv, er, hvorvidt du er villig til at leve med de konsekvenser, der kan opstå ved at være din ægtefælle utro. Hvor meget vil du ofre for en affære?

Elsker du din ægtefælle og det liv, I sammen har bygget op? Hvad betyder den historie, I har sammen, også igennem jeres børn?

At blive skilt for en forelskelse er jo ikke kriminelt. Men derfor behøver det ikke altid være det rigtige at gøre.

Nu lyder jeg muligvis som lidt af en snerpetante. Men jeg ved af bitter erfaring, både egne og andres, at de valg, vi mener, handler om, ”at vi blot følger vores hjerte”, ikke altid lander lige smukt. Eller i det mindste sådan, som vi forestillede os.

Et mangeårigt samliv med alt, hvad det rummer af kedsommelige gentagelser, virker måske ikke så gnistrende levende. Især ikke når man står der med en spændende seddel i sin lomme fra en vildt dejlig mand.

Men igennem årene har jeg lagt ører og skuldre til mange, som bare sukkede efter at vende tilbage til alt det, de forlod. Det samliv, der byggede på en lang, fælles historie. Fordi det var der, de følte sig mest hjemme.

Tænk nøje over, hvad det er for et liv, du og din mand har sammen nu. Er der kærlighed, tillid og respekt imellem jer?

Ligger ”alvoren,” som tandlægen skrev på sedlen i din lomme, alene i begæret efter dig eller bunder det i noget, der har potentiale til at blive gedigen kærlighed?

Der er mange spørgsmål og ingen nagelfaste svar her. Tænk bare grundigt igennem, hvad du egentlig vil med dit ægteskab, før du bevæger dig ind i en ny kærlighedsrelation.

De valg, du træffer nu, kan nemlig ændre tilværelsen fremover for jer alle.

Kærlig hilsen

Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også