Tips & idéer

Redaktionen fortæller: Her er vores hyggeligste juletraditioner

Åh, er der noget hyggeligere end gode, gamle traditioner? De fleste af os har juletraditioner, som vi glæder os til at gentage år efter år - her fortæller feminas redaktion om nogle af de traditioner, de ikke kan undvære i den søde juletid.

Händels Messias i Holmens Kirke

For mig starter julen først rigtigt, når Mogens Dahl Kammerkor har opført Händels Messias i Holmens Kirke. Det er er det smukkeste og mest stemningsfulde, jeg ved. Jeg har haft det som fast tradition i mange, mange år. Hvert år er nye solister fløjet ind, og jeg får gåsehud af nydelse. 7. og 8. december kl. 19.30 billetter på mogensdahl.dk.

Vibeke, skønhedsredaktør

 

 

Gløgg og julepynt

Vi inviterer venner og familie til en hyggelige eftermiddag med gløgg, æbleskiver og så laver vi julepynt og måske lidt konfekt. Det er den hyggeligste begyndelse på december.

Dorthe, redaktionschef

 

LÆS OGSÅ: Den store guide til årets julemarkeder 

 

Kransebinding

Det er en årlig tradition i min familie, at vi alle, store som små, samles en gang sidst i november til den helt store kransebindingsdag. Først skal vi selvfølgelig lige have kaffe, gløgg, hjemmebagte boller og julesmåkager, og når tusmørket indfinder sig om eftermiddagen, fordyber vi os hver især med gran, eucalyptus, kogler, og hvad vi ellers kan støve op af grønt, og laver årets julekrans, som skal hænges på døren. Så hyggeligt – og en god måde at mødes på, inden juletravlheden for alvor sætter i gang.

Charlotte, digital journalist

 

 

Juletræsfældning og portvin

Jeg kommer sådan for alvor i julehumør, når vi er på besøg på Frilandsmuseet udenfor København. Her lugter det af jul som i gamle dage, og jeg ELSKER det! Er vi i Jylland, går turen til Hjerl Hede – et andet frilandsmuseum, som også kan kickstarte julestemningen. Og så plejer vi at fælde vores eget juletræ i samme weekend, pynte op, mens vi drikker portvin, og SÅ kan jeg virkelig mærke, at julefreden er på vej.

Lindi, social media manager

 

LÆS OGSÅ: Lav-selv den fineste dørkrans med tørrede blomster

 

Gamle venner og julesalmer

Hvert år mødes jeg lillejuleaften til gløgg og æbleskiver sammen med mine to gymnasieveninder og vores familier i Ringkøbing, hvor jeg kommer fra. Vi har kommet meget i hinandens hjem, så det er hyggeligt at se forældrene også. Vi har som regel travlt og har svært ved at ses så ofte i løbet af året, og derfor er det rart at vide, at vi altid ser hinanden til jul. Bagefter tager mine forældre, min bror og jeg ind på torvet og hører kirkeorkestret spille julesalmer oppe i kirketårnet. Der står hele byen så forsamlet nede foran kirken og ryster af kulde. Det ville være synd at sige, at orkestret spiller fejlfrit, men det er bare en rigtig hyggelig juletradition.

Josefine, journalistpraktikant

 

 

Læs mere om: