Tips & idéer

DIY: Fin påskepynt i en fart

Påsken er i mange hjem en overset højtid, i hvert fald hvis man kigger på mængden af pynt. Med lysegul og et strejf af lilla, friske blomster og grene med knopper, som er på nippet til at springe ud, får du med få midler masser af påskestemning foræret. Helt uden gule kyllinger.

LAV SELV DEN FINESTE PÅSKEPYNT I EN FART

 

Gul blomst
Et bundt blomster i forårsfarver, gæslingegrene og et strejf af gul er alt, hvad du behøver for at pynte op til påske.
Keramikvase, 875 kr. Stilleben. Lille vintage-æske, 250 kr. Shop Dora. Stribet notesbog, 69 kr. Notem Studio.
 
 
Gæk, gæk, gæk
Det er måske ikke så mange gækkebreve, der bliver sendt mere, men fine er de. Får du ikke brugt de fine udklip i silkepapir til gætteleg til en kær ven eller veninde, så brug dem i stedet i vinduet eller som pynt på bordet.
Stribet notesbog, 69 kr. NotemSaks, 118 kr. Shop Dora. Lille skål, 275 kr. Stilleben. Farvet karton, 7 kr. Silkepapir, 5 ark, 10 kr. Alt fra Panduro.

LÆS OGSÅ: Lav selv den fineste påskepynt i blide pasteller

I al sin enkelhed
Et par grene i en vase er bare fint. Pynt grenene med æg i anledning af påsken. Mix papiræg og hjemmepustede, store og små og brune og hvide.
Vintage-vase, 1.450 kr. Shop Dora. Lille skål, 275 kr. Stilleben. Papir-æg, 2 stk., 40 kr. Bungalow.
 
Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
Fyld et æg 
Fyld et påskeæg i pap med naturfarvet silkepapir i bunden, læg forskellige spiselige slikæg i påskeægget, luk ægget, og brug det som værtindegave. Du kan eventuelt pakke ægget ind i silkepapir og samle enderne i toppen med en snor omkring.
Bakke, 499 kr. Ferm Living. Brun tallerken, 249 kr. Mette Duedahl. Lille brun skål, 99 kr. Ferm Living. Gult papiræg, 2 stk., 40 kr. Bungalow. Æg i pap, 20 kr. Panduro Hobby. Silkepapir, 5 ark, 10 kr. Panduro.
 
LÆS OGSÅ: 4 idéer til din påskedekoration
 
Gæster på besøg
Dæk enkelt op til påske i brune og gule toner, og brug vagtelæg og rå grene til at sætte stemningen på bordet. Læg et lysegult manilakort som bordkort; klip evt. et stykke lyselilla karton til og brug det som baggrund for bordkortet. Sæt de to kort sammen med et stykke bånd.
Karrygult viskestykke, 80 kr. Bungalow. Stofserviet, 32 kr. Ib Laursen. Brun tallerken, 249 kr. Mette Duedahl. Lysegul skål, 250 kr. Stilleben. Lille skål, 250 kr. Meyer-Lavinge hos Stillleben.
 
Blomsterflor
Lav en fin sammenplantning af forskellige forårsplanter og løgvækster i en dekorativ kasse. Læg plastik i bunden af kassen, sæt blomsterne i, og fyld lidt mos på toppen, så jorden dækkes.
Kasse, 38 kr. Aykasa.
 
Læs mere om: