Tips & idéer

DIY: 3 flotte julekranse til hoveddøren

Hoveddøren er det første, dine gæster ser, og derfor et godt sted at starte den hyggelige julestemning. Pynt døren med en smuk krans, som du selv har lavet. Alt, hvad du skal bruge, kan du finde på en gåtur i skoven. Her får du inspiration til 3 flotte julekranse

3 FLOTTE JULEKRANSE

Blå krans

- Kransen er bundet med hortensiaer og cedergran, der har et lidt mere moderne udtryk end klassisk gran.
 
Sådan gør du:
Kransen er bundet om en halmkrans, så den bliver tykkere og mere robust. Hortensiaerne er tørret på forhånd. Sæt de tørrede hortensiaer sammen med cedergran i små bundter. Du skal kun bruge gran-enderne, så det er bløde grene. Bind de små bundter om halmkransen, så den er dækket helt, og sæt et bånd i til ophæng. Pynt evt. med et enkelt stykke julepynt i midten.
 
SE OGSÅ: 7 smukke julekranse du selv kan binde
 
TIP! Lær teknikken bag at binde en krans på femina.dk/krans
 

Tre i én-krans

- Kransen består af 3 kranse. Yderst en kristtjørnkrans, i midten en af buksbom og inderst en hjertekrans bundet af kogler.
 
Sådan gør du:
Først bøjer du 3 kranse i hegnstråd, dvs. kraftig ståltråd, der holder formen. Du skal bøje en stor krans, en lidt mindre og et hjerte. Klip kristtjørn i små kviste, og vikl dem omkring kransen med ståltråd. På samme måde sætter du buksbom fast, og til sidst små lærkekogler på hjertet. Alt er sat på symmetrisk og ret stramt, så kransene ikke bliver for vilde. Så kan man nemlig ikke se, der er 3 kranse i 1.
 
TIP! For at skabe lidt kontrast til den grønne krans er der valgt et koralfarvet bånd. Bånd, 10 m, 29 kr. Hay.
 

Skovbund på døren

- Gå en tur i skoven og saml ind af alle de fine ting, der gemmer sig i skovbunden. Her er brugt mos og småkviste af lærketræ med små kogler på.
 
Sådan gør du:
Der er brugt en tynd halmkrans som bund. Herpå binder man mos og lærkekviste fast, så de dækker kransen. Brug ståltråd. Kransen er med vilje lavet lidt ujævn i tykkelsen, så den får et naturligt og uhøjtideligt look.
 
TIP! Sørg for ikke at binde for stramt, så der stikker grene ud hist og pist. Kransen må gerne se lidt tilfældig og rodet ud – præcis som en skovbund.
 

Galleri: DIY: Pynt til din juledør

 
Få meget mere inspiration til din jul her: femina.dk/jul
 
Læs mere om: