https://imgix.femina.dk/media/43d66aacd9b84fe395655fd8db97fac1.jpg
Selvudvikling

Kvinderock? Ja tak!

20. juni 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Gik du glip af deres musik i halvfjerdserne, så er det nu, du har chancen for at genopleve Danmarks fedeste kvindeband. Shit & Chanel er tilbage. I hvert fald på CD.

Der var engang så meget mere Chanel end Shit. Dengang, kvinderne gav mændene (kvinde)kamp til stregen, og det ikke var ualmindeligt at se tøser bag trommerne. Kvinder, der byttede instrumenter, fandt sangenes form og udtryk sammen og spillede dem sammen. Dengang, vi havde Shit & Chanel, der med Anne Linnet som det musikalske centrum spillede sig igennem kvindeliv og frigørelse og, mere eller mindre frivilligt, blev et symbol på kvindekampen med hittet "Smuk og dejlig".

Rockede rollemodeller!
Og nu gør de det igen. Eller stadigvæk, er det nok nærmere. Den 25. juni udkommer nemlig boxsættet "Shit & "Chalou" - 1974-1982", og her kan du svælge i fortidens fire albums samt en bonus-cd med materiale, du aldrig har hørt - og liveoptagelser fra f.eks. Roskilde festival. Og heldigvis for dét. For i en tid, hvor musikken har forladt folkeskolen, og musikkonservatorierne sukker efter kvindelige musikere, kan de måske inspirere tidens teenagepiger og unge kvinder til at gribe guitaren og insistere på, at musikerlivet også - i dén grad - er for kvinder, der kan andet og mere end "kun" at stå bag mikrofonen.

Hit med koncerterne!
Dét kunne de fem musikalske Aarhus-piger, der i 1981 blev tvunget til at skifte navn til Shit og Chalou. Dét hedder de endnu - på papiret - og vi krydser fingre for, at de - stadigvæk - ikke kan holde snitterne fra instrumenterne og inviterer os alle sammen med til kvinderock live over sommeren. Det trænger vi til. For selvom årene er gået, lever sangene endnu, og det samme gør Anne Linnets ord. Også i sangen "Kvinde af i dag", hvor ordene … " Som kvinde af i dag har jeg den sorteste, sorte samvittighed - det er jeg også opdraget til" på en eller anden måde stadigvæk vækker genklang. Dét ville hjælpe med en koncert, Anne!

Shit & Chanel

Bandet består af :
Anne Linnet, Lis Sørensen, Astrid Elbek, Ulla Tvede Eriksen og Lone Poulsen. Med undtagelse af sidstnævnte er alle kvinder stadigvæk en del af den danske musikscene. Enten bagved, omkring musikken - eller på scenen som udøvende kunstnere.

Fik du hørt "Solskin for ørene?" Lyt igen!

"Kvinder du'r ikke som topledere" - tror du på dét? Sig din mening i debatten!

Var du "Med herren til homobryllup?" - ellers klik her!

Tjek dit horoskop her!

Læs også