kurver
Selvudvikling

Dorthe Kandi: Slår du dig selv for meget i hovedet? Jeg gør

29. april 2016
af Dorthe Kandi
Hvorfor er det, vi skal være så hårde ved os selv, spørger Dorthe Kandi, chefredaktør på Q.

Ja, jeg slår jo ikke mig selv fysisk men i overført betydning. Som da jeg for nylig ikke dobbeltbookede, men trippelbookede mig selv på en enkelt lørdag! Jeg havde sagt ja til en stor fødselsdag, en mindre middag med nogle dejlige damer og en fest i Jylland. Det helt uden at kigge ordentligt i kalenderen.

Læs også: Blogger Nina Q: "Det uperfekte er blevet et nyt ideal - og jeg hader idealer"

Jeg skulle altså melde afbud til to arrangementer, som jeg gerne ville have været med til. Festværterne i Jylland måtte ’nøjes’ med resten af min familie, og de dejlige damer var straks friske på at flytte middagen til en anden dag - hvor det så i øvrigt lykkedes mig endnu en gang at sige ja til en dag, hvor jeg skulle med en veninde til Århus. Damerne var ved at dø af grin. Mens jeg ved at krympe et par størrelser af skam og havde længe en sætning kørende i mit hoved "Hvorfor tjekker du ikke din kalender ordentligt - hvor svært kan det være... Tag dig dog sammen... osv." Men de bebrejdende ord i mit hoved løste jo ingenting, og menneskerne omkring mig bar både over og tilgav (som jeg ville have gjort, hvis situationen var omvendt). Det er bare et lille eksempel på, at jeg som mange andre har svært ved at droppe den negative selvkritik.

I det nye nummer af Q kan du møde sangeren Julie Berthelsen, som har lovet sig selv, slet ikke at stå på vægten i hele 2016 - hun har nemlig besluttet at holde op med at dunke sig selv omkring sin vægt. Som hun siger: "Det er vildt, som man kan bruge så meget tid på at tænke over, hvordan andre opfatter en, for egentlig er det lige meget. Nå det kommer til stykket, er det jo ens selvkritik, der er den værste".

Læs også: Komiker Sofie Hagen: Hvorfor er det mere acceptabelt at være en dum skid end at være tyk?

Det tror jeg de fleste af os kan nikke genkendende til. Så jeg vil lade mig inspirere af Julie Berthelsen til at droppe selvkritikken og acceptere både plusser og minusser ved den jeg er, for alle indeholder begge dele - det er essensen af at være menneske.

I Qs maj udgave kan du også læse 'Din krop er fantatisk - lær at elske den’, og få inspiration til at mere selv- og sexværd!

HUSK, at når du køber Q i maj (udkommer mandag d. 2. maj) får du magasinet "Kvinder med Kurver" med helt gratis.

På genlæs i Q (og Kvinder med Kurver)

Kærlig Hilsen

Dorthe Kandi, chefredaktør på Q

Psst..Håber du har fået lyst til at læse meget mere i Q, hvor du også finder vores store modeserie med sommerfund til dine kurver, skønhedstips og meget mere.

Læs også