Daginstitution
Samfund

Vil du give dit barns børnehave fem stjerner? Det er nu muligt

19. maj 2022
Af Bonna Haagen Pedersen
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
En nordjysk mor har lavet en hjemmeside, hvor forældre kan anmelde daginstitutioner. Hjemmesiden møder kritik fra Forældrenes Landsorganisation og pædagogernes fagforbund.

Skal du handle på en webshop, hvor du ikke har handlet før, går du muligvis på trustpilot.dk. Her kan du læse andre kunders anmeldelser og oplevelser med den pågældende webshop.

Nu findes der en ny hjemmeside, hvor vuggestuer og børnehaver i hele landet kan blive anmeldt og vurderet. Det skriver DR.

På en 5-stjernet skala kan man blandt andet anmelde, hvordan man oplever normeringen, medarbejderfagligheden, de indendørs og udendørs faciliteter og kommunikationen mellem forældre og institution.

Anmeldelsen laver man således direkte på hjemmesiden voressmaa.dk, hvor man også har mulighed for at knytte en kommentar til sin besvarelse.

Hjemmesiden er skabt af Mette Topholm, mor til to og fra Nordjylland.

Hun havde selv en oplevelse af at, det var svært at finde information om daginstitutioner, da hun skulle vælge institution til sit første barn.

– At kunne hjælpe andre forældre til at tage et nemmere og lidt mere trygt valg er min store passion, fortæller Mette Topholm til DR.

Bedømmelse af vuggestuer og børnehaver
Foto: Screengrab fra voressmaa.dk

Mette Topholm har også haft en oplevelse af, at mange forældre, særligt på Facebook, efterspørger informationer og erfaringer fra andre forældre, når det kom til daginstitutioner.

Hun håber, at hjemmesiden kan være med til at gøre forældre klogere.

Møder kritik

Hjemmesiden møder dog kritik fra flere parter.

Både hos Forældrenes Landsorganisation (FOLA) og pædagogernes fagforbund (BUPL) ser man ikke den type hjemmeside, som den rigtige løsning på forældres ønske om information og erfaringer fra daginstitutionerne.

Signe Nielsen, formand for Forældrenes Landsorganisation, sammenligner løsningen med Trustpilot.

– Det bliver subjektivt, for det bliver ud fra min egen oplevelse og ikke ud fra en faglig vurdering af den pågældende vuggestue eller børnehave, siger Signe Nielsen til DR.

Hun mener i stedet, at kommunerne bør give bedre information til forældre.

Elisa Rimpler, formand for pædagogernes forbund, BUPL, mener også at anmeldelserne bliver subjektive og er meget lidt brugbare, når det gælder vuggestuer og børnehaver.

– Det er vigtigt, at vi ikke gør vores institutioner til en slags supermarkeder, som man shopper imellem, som man gør med pizzeriaer, en restaurant eller et par nye gummisko, siger Elisa Rimpler til DR.

Hun mener, at forældre i stedet bør danne sig sit eget indtryk ved at besøge institutionerne.

Mette Topholm anerkender, at der kan opstå dilemmaer i forbindelse med hjemmesiden, men mener, at hendes hjemmeside har den fordel, at man ikke kommentere på andre brugeres kommentarer.

På den måde undgår man ifølge hende, at der opstår de debatter, vi kender fra sociale medier.

Læs også