Pigeprisen 2021
Leder

Pigeprisen 2021: "Det lige og fri liv for piger og kvinder verden over er muligt, hvis vi vil det"

24. september 2021
af Isabella Alonso de Vera Hindkjær
Foto: Nellie Møberg
LEDER: Selv i vores del af verden er der lang vej igen, for at kønnene kan leve lige og frie liv, skriver feminas chefredaktør Isabella Hindkjær. Derfor er hun enormt stolt af, at femina i år arbejder sammen med PlanBørnefonden om Pigeprisen.

Her på redaktionen plejer vi at sige, at vi har highfivet danske kvinder siden 1874 – det er nemlig al den tid, femina har været her (o.k., måske fandtes highfiven ikke dengang, men så gjorde man sikkert noget andet fedt).

Og selv om tiderne skifter, og vi i dag er et helt andet blad end dengang, så er vores eksistensberettigelse den samme: Vi er her for kvinderne – og takket være kvinderne – i alle aldre og igennem mange generationer.

Derfor er jeg også enormt stolt af, at vi i år arbejder sammen med PlanBørnefonden om Pigeprisen.

I deres arbejde verden over har PlanBørnefonden nemlig et særligt fokus på piger – fordi piger og drenge som bekendt stadig ikke har de samme muligheder.

I nogle lande drejer det sig om helt basale rettigheder og livsvilkår – som når piger ikke har mulighed for at gå i skole, ikke har adgang til hygiejneartikler, når de har menstruation, og visse steder endda isoleres totalt, fordi de bløder.

Pigeprisen 2021

Aphinya Jatuparisakul, A Seat At The Table og De Grønne Pigespejdere er nomineret til Pigeprisen 2021.

PlanBørnefondens Pigepris gives til en person eller organisation, der i sit arbejde gør en forskel for at fremme pigers ligestilling. PlanBørnefonden uddeler i år Pigeprisen i samarbejde med femina.

Her kan du stemme på den finalist, som du synes, fortjener at vinde PlanBørnefondens Pigepris 2021.

Prisuddelingen finder sted 9. oktober.

Men selv i vores del af verden er der lang vej igen, for at kønnene kan leve lige og frie liv.

Derfor uddeler PlanBørnefonden – i år med femina som mediepartner – Pigeprisen til en organisation eller person, der har fokus på, hvad piger kan og gør. Og der er heldigvis mange.

Da juryen mødtes, var der så mange gode forslag, at det var utrolig svært at nominere bare tre. Men årets nominerede: Naima og Ingrid med A Seat at The Table, Aphinya og The Red Van og De Grønne Pigespejdere repræsenterer den helt unikke kraft og mulighed, der opstår i verden, når piger og kvinder løfter hinanden op.

Og de inspirerer både de næste generationer – og i lige så høj grad os andre til at tro på, at der findes håb, og at det lige og frie liv for piger og kvinder verden over er muligt, hvis vi vil det.

For kvinderettigheder er menneskerettigheder, og kampen for at forbedre piger og kvinders liv kender ingen grænser – den er kollektiv og solidarisk.

Derfor hylder vi pigerne – og som formand for PlanBørnefonden Stine Bosse rigtigt siger: Når man støtter pigerne, så hjælper man hele samfundet.

Læs også