Cille_Mouse
Samfund

Nu svarer Cecilie Haugaard på kritikken

8. februar 2024
Af Mariah Leitisstein, Katrine Rosenbæk
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Cecilie Haugaard har modtaget massiv kritik for sin bog "Instagrim".

I sin nye bog "Instagrim" ønsker influent Cecilie Haugaard, bedre kendt som Cillemouse, at gøre op med perfektskulturen og skabe en bedre forståelse for de sociale medier som en konstrueret legeplads.

Men Cecilie Haugaard, der har 319.000 følgere på Instagram, er den seneste uge blevet kritiseret massivt for selv at være en del af den kultur, hun ønsker et opgør med.

I et interview i programmet "Deadline" medgav hun, at hun var en del af problemet, når hun viste sit perfekte liv frem på Instagram. Hun danner par med den danske popstjerne Christopher, er model og mor til to.

Selvom Cecilie Haugaard både i Deadline og i sin bog erkender, at hun faktisk gør det, hun selv ønsker at gøre op med, så kunne hun i sidste uge meddele, at hun altså ikke har planer om at ændre ved sin egen brug af Instagram.

Indtil nu, hvor hun altså svarer på kritikken på Instagram.

- Jeg hører kritikken, og den tager jeg til mig, siger hun i et næsten 4 minutters langt videoopslag, som hun onsdag har delt.

- Det var den her debat omkring influencere og sociale medier og mental sundhed, jeg gerne ville skabe med bogen. Jeg er ked af, at den i langt højere grad er kommet til at handle om mig som afsender.

- Jeg anerkender, at jeg er en del af problemet, men derfor håber jeg også, at jeg kan være en del af løsningen.

- På min egen profil forsøger jeg mig med at gøre mig umage for at sprede poisitivitet og glæde og inspiration. Men jeg er også godt klar over, at det kan være svært at skelne mellem, hvad der er virkelighed, og hvad der er iscenesat. Fordi de sociale medier er så komplekse.

Cecilie Haugaard understreger i sit opslag, at hun selv ser den sociale medieplatform en "én stor konstrueret verden", og at det er vigtigt at tage de briller på, når man har med Instagram at gøre.

- Jeg har ikke alle svarene og lærer hele tiden noget nyt og får nye erkendelser.

- Jeg vil tænke over, hvad jeg fremadrettet deler på min profil. Og efter arbejdet med den her bog er jeg også gået i tænkeboks omkring, hvordan jeg også kan bruge min platform mere aktivt til at dele nogle af de problematikker ved de sociale medier, som bogen griber fat i, siger hun og kalder på regulering og deklarering på området.

Denne artikel blev første gang bragt af Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også