Christian, Isabella og Mary
Samfund

Nu skal Isabella og Christian finde en ny skole

27. juni 2022
Af Amalie Lindeburg
Kronprinsparret har efter betænkningstid besluttet, at deres børn ikke skal gå på den omdiskuterede Herlufsholm Skole

Kronprinsparret har besluttet, at Prins Christian ikke skal gå på Herlufsholm Skole, ligesom at prinsesse Isabella ikke begynder på skolen efter sommerferien, som det ellers var meldt ud tidligere.

Det skriver kongehuset på Instagram.

Beslutningen kommer efter kritik fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, lyder det fra kronprinsparret.

"Oplysningerne i den netop offentliggjorte foreløbige afgørelse fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet retter en særdeles hård kritik fra en statslig myndighed mod Herlufsholm og stiller krav til skolen på flere niveauer, ikke mindst ledelsesniveauet," skriver de.

Kronprinsparret har dog været i en svær situation, som de tidligere har udtrykt. De stod i et dilemma om at tage beslutningen for deres børn som både forældre og kronprinspar. Men med de nye undersøgelser, har de altså valgt at trække børnene ud af skolen.

"Det har været en svær proces for os som familie, men på baggrund af det samlede billede og vores særlige position som Kronprinspar har vi valgt, at Prins Christian stopper på Herlufsholm, og at Prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien."

Hvor prins Christian og Prinsesse Isabella nu skal fortsætte deres skolegang er endnu ikke besluttet.

"Vi vil i løbet af sommeren sammen med vores børn tage en beslutning om deres fremtidige skolevalg,"skriver de.

Kronprinsparret håber dog stadig på, at Herlufsholm nu kan sikre, at de elever, der fortsætter, vil få en skole, hvor de kan være trygge.

Læs også