Kronprinsesse Mary
Samfund

Kongehusets følgere med skarp kritik af Mary: Det klinger hult

15. juni 2022
Af Aviaya Hansen
Kronprinsesse Mary fortsætter sin kamp mod mobning, mens hendes følgere på peger hykleriet

Kronprinsesse Mary aflagde i dag Haslev Idrætsefterskole et visit for at tale om ensomhed, usikkerhed og fællesskab.

Besøget skete i anledning af Mary Fondens nye projekt Me&We. I et opslag på Instagram, hvor kongehuset deler en række billeder fra arrangementet, skriver de således:

Me&We er et trivselsprogram, der gennem konkrete øvelser og uddannelse af lærere skal styrke unges sociale kompetencer.

Mary Fonden har udviklet Me&We i samarbejde med Just Human og efterskoleforeningen, og projektet er sat i verden for at forebygge mistrivsel blandt unge, lyder det blandt andet i opslaget, som du kan læse i dets fulde længde herunder:

Men det giver følgerne på Kongehusets officielle Instagram-profil ikke meget for.

Kommentarsporet flyder over med kommentarer fra følgere, som synes, budskabet klinger hult i kølvandet på kronprinsparrets beslutning om fortsat at lade deres børn gå på Herlufsholm efter de chokerende afsløringer om vold, krænkelser og grov mobning på skolen.

En kultur, kronprinsessen som formand for Mary Fonden i 15 år har arbejdet for at komme til livs.

“Det runger hult, lyder det fra en følger,”.

Fra en tredje bruger lyder kritikken:

“Det klinger sgu noget hult, at kronprinsessen prøver at bevare facaden, når hun/de vælger at have deres børn gående på en skole, der står for alt andet end det, hun formidler i dag. Ingen troværdighed tilbage.”

“Man kan ikke kalde sig repræsentant for trivsel, når man ikke selv viser det gode eksempel, når det gælder ens egne børn. Det kan godt være, at de kongelige børn ikke selv udsættes for hverken fysisk eller psykisk vold, men det er respektløst over for dem, der er blevet udsat for det,” raser endnu en person i kommentarsporet, hvor følgerne altså langer hårdt ud efter Mary og kronprinsparrets beslutning.

Mary var da også forberedt på, at hun ville få spørgsmål til beslutningen fra den fremmødte presse, så da arrangementet var færdig, kom hun ifølge BT med følgende udtalelse, inden hun skyndte sig ind i kronebilen.

- Jeg ved, at der sikkert er nogen, der vil stille spørgsmål til min rolle som forkvinde ved Mary Fonden. Til det vil jeg sige, at mobning og vold aldrig er acceptabelt og det kan aldrig retfærdiggøres. Det skal bekæmpes og forebygges. Det var min holdning for 15 år siden, da jeg startede Mary Fonden, og det er også min holdning i dag, sagde hun og fortsatte:

- Vores arbejde i Mary Fonden med at bekæmpe og forebygge vold og mobning og at bidrage til skabelse af inkluderende fællesskaber er uændret. Og vores arbejde fortsætter ufortrødent. Tak for i dag

Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby bekræftede i sidste uge, at prinsesse Isabella fortsat skal starte på Herlufsholm.

- Som det ser ud nu, er der ingen ændringer i forhold til de kongelige børns skolegang, sagde de til Ekstra Bladet.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også