pink
Samfund

Når Pink giver koncert, vil hun give sine fans noget, der er forbudt

15. november 2023
af Katrine Rosenbæk
Foto: Lora Olive/Zuma/Ritzau Scanpix
Der er tale om intet mindre end 2000 bøger, som Pink vil uddele. De har én ting tilfælles: De er forbudte i staten Florida.

Det er bøger, som handler om piger, der gerne vil lære at kode og måske drømmer om at blive IT-ingeniører en dag.

Det er bøger om racisme. Om mennesker, der viser, at to kvinder sagtens kan elske hinanden, og at det er okay, hvis du ikke føler dig som hverken kvinde eller mand.

Bøgerne er alle forbudte i staten Florida, og derfor vil sangeren Pink nu uddele 2000 bøger, der handler om de emner, når hun i denne uge giver koncerter i staten.

Det skriver CNN.

Ved at dele bøgene ud vil Pink være med til at sætte fokus på, at staten Florida forbyder flere og flere bøger.

- Vi har gjort så mange fremskridt for mere ligestilling i det her land, og ingen burde ønske sig at se de fremskridt blive tilbagerullet, siger Pink i en udtalelse delt af organisationen PEN America, der arbejder for ytringsfrihed.

Det er i samarbejde med organisationen, at Pink uddeler bøgerne.

I udtalelsen siger hun også, at det især er hadfyldt af myndighederne at forbyde bøger, som netop handler om race, racisme og LGBTQ-personer.

På en livestram på Instagram i søndags fortalte Pink også, at hun og hendes to børn er ivrige læsere, og at hun slet ikke kan forestille sig, at nogen skal bestemme, hvad hendes børn må og ikke må læse.

Blandt de titler, som vil blive delt ud til fansene, er ”The Hill We Climb” af Amanda Gorman, som den unge digter læste op til den amerikanske præsident Joe Bidens indsættelsesceremoni.

”The Family Book” af Todd Parr vil også blive delt ud, og den handler, som titlen indikerer, om alle de forskellige måder, en familie kan se ud på.

Suzanne Nossel, som er administrerende direktør i PEN America, kalder forbuddet af bøger for ”censur i sin reneste form”.

Ifølge PEN Americas data er Florida den stat, som har flest forbud af bøger, med flere end 1.400 af slagsen.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også