Kære brevkasse
Liv

Når vi ser tv sammen, sker der noget. Er jeg tarvelig? Eller er han pjattet?

9. november 2023
Af redaktionen
Illustration: Thit Thyrring
femina updates skribenter svarer hver uge på ét brevkasse-dilemma om alt fra parforhold og dating til venskabsjalousi og familiefejder. Hvert udvalgt dilemma får to svar. Vi lover at svare kærligt og ærligt!

Kære brevkasse,

Min kæreste og jeg har en tilbagevendende diskussion. Han synes, jeg er tarvelig. Jeg synes, at han er lidt pjattet. Jeg håber, at I kan afgøre, hvem der har ret.

Spørgsmålet er ret enkelt: Når vi ser en serie sammen om aftenen, vil jeg helst sidde med min telefon. Jeg kigger lidt på Instagram, lidt på TikTok. Og måske sender jeg også en arbejdsmail.

Min kæreste synes det er SÅ dårlig stil. Han mener, at jeg bør dedikere min fulde opmærksomhed til det, vi har valgt at se sammen.

Hvad synes I?

Send os dit dilemma

Skriv dit "Kære brevkasse"-dilemma til brevkassen@femina.dk eller i vores DM på Instagram @feminadk

Svar 1

Kære telefonkigger,

Du håber, vi kan hjælpe med at afgøre, hvem der har ret. Jeg tror dog generelt, at du og kæresten skal undgå, at konflikten kommer til at handle om, hvem der er rigtig, og hvem der er forkert.

Jeg har selv været den ”tarvelige” og kæmper stadig med at holde fingrene fra telefonen, når vi derhjemme samles om tv’et.

Selv om jeg ikke helt har lært det endnu, har jeg dog lært én ting. Det handler om meget mere end dine øjne på den telefon og hvad du laver på den.

I har helt sikkert en hverdag, som er travl, ligesom mange andre, og når I dumper ned i sofaen foran aftenens serie, er det højst sandsynligt for at slappe af.

Men det er også det tidspunkt, hvor I har mulighed for at bruge tiden sammen og dele noget med hinanden.

Selv om det I deler bare er en tv-serie, kan det virke som en afvisning af samværet med ham og det I har valgt at være fælles om, når du hele tiden kigger ned i din telefon.

Instagram og TikTok løber ingen steder. Og var dit arbejde virkelig så vigtigt, at du skal se til det akut om aftenen, så ville det ikke kunne klares på en mail.

Hvis du også gerne vil bruge serietiden til at være sammen om noget, så læg telefonen fra dig og hold din opmærksomhed på den store skærm og på din kæreste.

Skyldes dit telefonkiggeri, at du keder dig – så foreslå en anden serie eller noget helt andet at samle jer om, sammen <3

Hilsen Bonna Haagen Pedersen

SoMe-journalist på femina update og Vi Unge. Kronisk overtænkende. En keeper – både i livet og på en fodboldbane (SVDB). Elsker når folk gør sig umage på TikTok, hader kommentarspor på Facebook.

Svar 2

Kære telefonkigger

Da jeg læste dit dilemma, var det første, jeg tænkte; smid dog telefonen langt væk, vær til stede og nyd, at dig og din kæreste har noget kvalitetstid sammen.

Personligt synes jeg, at det er noget af det mest irriterende i verden, når en veninde og jeg har aftalt at se en film sammen, men hun i stedet ender med snuden langt nede i Instagram.

I den situation bobler irritationen i mig på niveau med at have kogt vand til min halv-dårlige, men hellige kop instant kaffe mandag morgen for så at opdage, at der ikke er mere mælk tilbage i køleskabet.

Men så, med fare for at lyde som et lidt for irriterende helsemagasin, gik det op for mig. Alt i livet handler jo om balance. Hver aften hverken er eller bør være kvalitetstid for dig og din kæreste.

På den måde du beskriver det, formoder jeg, at I bor sammen, og alle mennesker har brug for aftener, hvor de er alene og kobler af. Bor man sammen, så må man derfor lære at være alene sammen.

Og jeg tænker, at det er lige præcis det, du forsøger, når I sætter en serie på, og du kigger på telefonen. Problemet ligger i forventningerne og den manglende kommunikation. Han forventer kvalitetstid, og det gør du ikke.

Så mit råd er; find en god balance mellem de aftener, hvor serien er kvalitetstid og de aftener, hvor serien blot er afslapning. Det afgør nemlig, om det er ok eller ej, at du har telefonen oppe af lommen.

Og husk for guds skyld at forventningsafstemme og kommunikere tydeligt, hvilken slags aften I har gang i. “Communication is key”, som man så flot siger.

Hilsen Kristina Forná

Journalist med en forkærlighed for litteratur, ligestilling og livsstil. Kaffe-lover, der for nylig har opdaget, hvor lækkert det faktisk er med en espresso, tro det eller ej. Ser alle realityprogrammer, der kan opstøves og er i øjeblikket meget ked af, at "Landmand søger kærlighed" netop er slut.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også