Mobilepay
Samfund

MobilePay kan måske komme til at koste dig penge

13. april 2023
Af Maria Hoang
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Den populære gratis app bliver brugt af millioner af danskere, men det er ikke sikkert, den bliver ved med at være gratis.

Denne artikel blev første gang bragt af SE og HØR. Dette er en redigeret version.

Du har med garanti app'en på din telefon, og i ti år har danskerne nemt kunne betale og overføre penge med MobilePay.

Det har været en ganske gratis fornøjelse, men står det til topchef Claus Bunkenborg, så er det ikke sikkert, at de gratis glæder varer ved.

Til Børsen fortæller han, at der bliver gjort mange overvejelser om, hvorvidt MobilePay skal tage betaling for sine services.

– Selvfølgelig tænker vi over det, men det er noget, der nok vil gøre ondt på nogle brugere på den korte bane i hvert fald, siger han til mediet.

MobilePay har netop præsenteret et svimlende underskud på 342 mio. kr. for 2022, og topchefen fortæller, at det især er person til person-betalingerne, der er dyre, da det ikke koster brugeren noget, men MobilePay har udgifter i forbindelse med at opretholde servicen.

Claus Bunkenborg fortæller, at ledelsen har skævet til tjenesten Spotify, hvor en del er gratis, men at man så kan betale sig til bedre services.

MobilePay blev lanceret i 2013, og sidste år blev betalingsapp'en brugt 500 mio. gange i Danmark. App'en har 4,4 mio. danske brugere.

Læs også