kvindedrab
Samfund

Mia Skadhauge Stevns familie efter dom: "Vores sorg og savn er der ikke sat punktum ved"

29. juni 2023
Af Trina Nielsen
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Selv om der i dag blev sat et foreløbigt punktum i sagen om drabet på Mia Skadhauge Stevn, så ændrer det ikke på familens tab. "Os, der elsker Mia, kommer til at savne og mangle hende i resten af vores liv," skriver familien i et brev til DR.

De har siddet på tilhørerpladserne hver eneste retsdag og lyttet. Lyttet til uhyggelige detaljer om deres datters sidste timer. De har lyttet og set på ham, der slog hende ihjel.

Og da han onsdag blev kendt skyldig i netop at have gjort det, så krammede familien, mens tårerne løb.

Torsdag sad familien så på pladserne en sidste gang i Retten i Aalborg, da retsformandens ord lød:

– Thi kendes for ret: Tiltalte Thomas Thomsen idømmes forvaring.

Forvaring er en tidsubestemt straf, der kun gives til dømte, som vurderes særligt farlige. En af landets allerhårdeste straffe.

Men det betyder ikke, at 22-årige Mia Skadhauge Stevns familie har fået det, de allerhelst ville have: Nemlig deres datter, kæreste og søster, tilbage.

– Dommen ændrer ikke på, hvad vi har mistet. En datter, en kæreste, en søster, en vi har elsket. Vores kærlige, betænksomme, livsglade Mia kommer ikke tilbage. Det er meningsløst. Vores sorg og savn er der ikke sat punktum ved.

Sådan skriver familien til Mia Skadhauge Stevn i et brev til DR underskrevet af mor, far og søster, efter dommen faldt torsdag. En dom, som Thomas Thomsen har anket til frifindelse.

Mia Skadhauge Stevns familie håber, at børn og unge husker på, at Mias død er en gal mands værk og ikke er en generel frygt værdig – og man ikke lader sig skræmme fra at leve det fantastiske og frie liv, der er mulighed for i Danmark, skriver familien videre i brevet:

– Mia var fuld af empati og omsorg over for andre mennesker. Hun elskede sin familie, kæreste og venner. Hun var alt det, man kunne ønske sig af en datter. Os, der elsker Mia, kommer til at savne og mangle hende i resten af vores liv.

Derudover takker familien hele Danmark for den sympati, omsorg og hjælp, de har mærket siden februar 2022, da Mia Skadhauge Stevn blev dræbt efter en bytur i Jomfru Ane Gade.

Politiet får også en tak for deres hurtige indsats og grundige arbejde med sagen. Og især deres behandling af familien, som har "mærket respekt for og til Mia og os," skriver de.

Læs også