https://imgix.femina.dk/2021-04-29/tinebendixen.jpg
Kommentar

To mænd opfandt en lyserød menstruations-handske. Ærgerligt, at ingen kvinder havde efterspurgt den

29. april 2021
af Tine Bendixen
Foto: Nellie Møberg
KOMMENTAR: Et par mandlige iværksættere ville sælge en pink handske, som kvinder kunne tage på, når de skulle fjerne deres tampon. Hvorfor bliver mænd ikke også påduttet alle mulige latterlige og overflødige produkter?

Der findes opfindelser, man bliver så lykkelig for, at man undrer sig over, hvordan man har kunnet leve uden. Personligt ville jeg være vildt ked af at undvære min elektriske riskoger.

Og så findes der opfindelser, der er så overflødige, at man undrer sig over, hvorfor folk overhovedet har brugt energi på at finde på dem, eller vitterligt har troet på, at der var et marked for dem. Tag for eksempel: ”Pinky Gloves”.

To tyske mænd troede ellers lige, de havde fundet guld. De deltog i den tyske udgave af ”Løvens Hule” med deres pink gummihandsker – engangshandsker til kvinder, der har menstruation. Ved hjælp af den fikse, pink gummihandske behøvede kvinderne ikke længere komme i fysisk kontakt med bind, tamponer - eller sig selv - når de skulle fjerne dem.

Muligvis var handsken også tænkt som et kontaktforskrækket skjold mellem hånd og køn, når en ny tampon skulle sættes op - det melder historien ikke noget om. Men en af de mandlige investorer i programmet syntes, det var så god en idé, at han kastede 30.000 euro efter den.

De pink handsker ville komme til at koste cirka to kroner stykket. Hvilket i øvrigt er dyrt i forhold til helt almindelige engangsgummihandsker. Den pink farve koster sikkert ekstra…

Engangs-drypfanger

Jeg nævner bevidst, at opfinderne var mænd, og investoren også var det. For der var bare ikke rigtig nogen kvinder, som havde savnet den handske. Vand og sæbe VAR opfundet.

Til gengæld var der bunkevis af kvinder, som blev rasende over, hvorfor kvinders menstruation IGEN skulle gøres til noget beskidt og flovt – skulle du have glemt det, findes der for eksempel både bind, tamponer og trusseindlæg med ”odeur-kontrol”. De to gutter havnede i en gedigen shitstorm.

Jeg ser frem til den dag, hvor et par iværksættere i ”Løvens Hule” præsenterer en fiks engangs-drypfanger-tut à la badehætte til mænd.

Her er det, jeg igen-igen må spørge: HVORFOR bliver kvinder påduttet alle mulige latterlige og overflødige produkter, og hvorfor bliver mænd ikke det samme? Bom bom … et hurtigt eksempel? Kommer her:

En mandlig bekendt sagde engang til mig om mænd og kunsten at urinere, at ”enhver mand ved, at det sidste dryp kommer i underbukserne”.

Jeg ser frem til den dag, hvor et par iværksættere i ”Løvens Hule” præsenterer en fiks engangs-drypfanger-tut à la badehætte til mænd, som lige kan sættes omkring penis-hovedet med et snuptag, så de slipper for de der dryp i underbukserne.

De kan så passende have en fiks engangsgummihandske i en maskulin grafitfarvet udgave på, mens de gør det, og når de skal fjerne den igen, så de ikke får tis på fingrene. Vi er flinke, handsken behøver kun koste en krone. Grafitfarvet er billigere end pink.

Blå eller pink engangsskraber

Kan du se det for dig? Det kan jeg også. Og det ser helt vildt underligt ud, ikke? Det kommer heller aldrig til at ske i virkeligheden. For mænd hopper ikke på den slags.

Vi ER altså efterhånden kommet af med meget af den kedelige svagkøns-bagage, så en del af det handler altså også om lige at gennemskue, når nogen vil tage os i r…. – og vi ikke selv har bedt om det.

Og her er det, jeg får en ærgerlig tanke: At spørgsmålet er, om en af årsagerne til, at kvinder bliver påduttet alle mulige latterlige og overflødige produkter, er, at de faktisk jævnligt hopper på den.

Og ja – en del af det handler desværre om, at kvinder historisk slæber en masse kønsbetinget og indlejret skam og skyld og så videre med sig. At vi er lette ofre.

Men vi ER altså efterhånden kommet af med meget af den kedelige svagkøns-bagage, så en del af det handler altså også om lige at gennemskue, når nogen vil tage os i r…. – og vi ikke selv har bedt om det.

Hvis du for eksempel vil barbere ben og kan vælge mellem en pink og en mørkeblå engangsskraber, og de er lige gode til at fjerne hår, men den pink er dyrest, fordi den er ”til kvinder” – hvilken vælger du så? Sig ”mørkeblå”, please!

Denne gang gik den ikke. Dén opfindelse var simpelthen for tyk. De to herrer har trukket deres produkt tilbage. De har, om vi så må sige, kastet handsken. Tak for det.

Læs også