femina_stemmer
femina stemmer

Lise Marie Thys søn er et af de børn, der har brug for en ekstra hånd. Den er der bare ikke

19. oktober 2022
Af Katrine Rosenbæk
Video og foto: Elena Hybel Colding og Kamilla Kilias
Der er stor udskiftning blandt personalet i det dagtilbud, hvor Lise Marie Thys børn går, og hun oplever, at det gør dem utrygge.

Der kan godt være så få pædagoger i det dagtilbud, hvor Lise Marie Thys børn går, at børnene bliver ladt til sig selv på legepladsen.

Det er heller ikke altid, at der er en pædagog, som kan tage imod hendes børn, når hun afleverer dem om morgenen.

For hende som forælder føles det utrygt, at hun ikke kan aflevere til de samme voksne hver morgen.

femina stemmer

Der mangler sygeplejersker og jordemødre på hospitalerne, og vores børn har brug for flere pædagoger. Samtidig går det for langsomt med at sikre ligeløn og flere kvinder i erhvervslivets top.

Den 1. november er der folketingsvalg, og i valgkampen sætter femina fokus på tidens vigtigste ligestillingsspørgsmål.

Det påvirker også hendes børn.

- Jeg oplever, mine børn reagerer på, når der ikke er det faste personale, når der er meget udskiftning. De bliver utrygge ved at blive afleveret i børnehaven om morgenen, de spørger: Hvem er det, der er på arbejde? Hvad skal vi i dag?

Se Lise Marie Thy fortælle i videoen her:

Lise Marie Thy har især kunnet mærke underbemandingen på et af hendes børn, som er meget tryghedssøgende, og som har brug for en ekstra hånd. Det har der nemlig ikke altid været.

- Han er en af dem, der har haft det rigtigt svært. Hvor vi har oplevet, det har gjort ondt på ham.

Hun mener ikke, det er godt nok, at det skal være sådan. At børnene må tage sig til takke med, at der ikke er nok hænder til dem.

Men pædagogfaget er presset. For nylig viste en undersøgelse fra BUPL, at knap halvdelen af landets institutioner har måttet opgive at ansætte en pædagog til en stilling.

Og siden 2015 er antallet af ansøgere til pædagoguddannelsen også faldet - i 2022 faldt det med 20 procent i forhold til året før.

Læs også