Alexander
femina stemmer

Min datter spørger stadig, om Luna, en af hendes yndlingspædagoger, kommer tilbage

13. oktober 2022
af Katrine Rosenbæk
Video og foto: Elena Hybel Colding og Kamilla Kilias
Politikerne prioriterer alle mulige forskellige områder. Men børnene – hvorfor prioriterer de ikke dem? Sådan spørger Alexander Nepper, som har to børn i dagtilbud.

Når Alexander Nepper skal aflevere sine to børn i dagtilbud, er det ofte til en pædagog, som ikke hører til børnenes egen stue.

I det hele taget oplever han, at der er personalemangel – og at der er stor udskiftning blandt personalet.

- Min datter spørger stadig om Luna, en af hendes yndlingspædagoger, kommer tilbage på stuen. Og det ved jeg godt som forælder, at hun ikke gør. For siden Luna, har der været Christian, der har været Freja, der har været Carina, og der har været Heidi, som også er forsvundet.

femina stemmer

Der mangler sygeplejersker og jordemødre på hospitalerne, og vores børn har brug for flere pædagoger. Samtidig går det for langsomt med at sikre ligeløn og flere kvinder i erhvervslivets top.

Den 1. november er der folketingsvalg, og i valgkampen sætter femina fokus på tidens vigtigste ligestillingsspørgsmål.

For nylig viste en undersøgelse fra BUPL, at knap halvdelen af landets institutioner har haft en ledig stilling, som de har måttet opgive at besætte med en pædagog.

Og det lover ikke meget bedre for fremtiden. Siden 2015 er antallet af ansøgere til pædagoguddannelsen nemlig faldet. I 2022 faldt ansøgertallet med 20 procent i forhold til året før.

Se Alexander Nepper fortælle i videoen her:

Alexander Nepper bekymrer sig om, at hans børn hele tiden skal forholde sig til nye voksne. For hvad betyder det for børnenes evne til at opbygge tillidsfulde relationer og knytte sig til voksne?

Om eftermiddagen, når han henter børnene, får han ofte et lidt undskyldende blik fra pædagogerne. Og så kan han mærke på sine børn, at de har været i et sted, hvor der ikke har været nok tid til dem: De er urolige og klæber lidt mere til deres far.

Som forældre er Alexander Nepper og hans kone ikke trygge ved at aflevere deres børn hver dag – for selvom pædagogerne er dygtige, så er der ikke nok af dem.

Alexander Nepper undrer sig over, at politikerne prioriterer alle mulige andre områder end børnene.

Læs også