Mary
Samfund

Kronprinsparret med ny besked: Her er vores tanker om Herlufsholm

17. juni 2022
Af Line Frandsen
Foto: Jesper Sunesen
Efter flere dages kritik bryder kronprinsparret nu tavsheden omkring Herlufsholm-skandalen og dét faktum, at parret stadig ønsker at lade deres to børn gå på den udskældte kostskole

Kronprinsparret har netop delt et længere skriv i kølvandet på Herlufsholm-krisen.

Her fortæller parret, at de som “familie er tynget af den ulykkelige situation på Herlufsholm”.

De oplyser, at de vil følge de ændringer, som er “åbenlyst nødvendige” og fortsætter med at dele deres tanker om situationen.

Kronprinsparret har de seneste dage modtaget stor kritik, fordi de stadig vil lade deres børn – prins Christian og prinsesse Isabella – gå på skolen, selv om der har været talrige historier om dårligt miljø og vold på skolen.

Parret fastholder på Instagram, at de stadig ikke har besluttet, om de voldsomme historier fra skolen vil få betydning for deres to børns skolegang:

– Spørgsmålet er, om de to sider kan gå hånd i hånd; om vi som forældre kan lade vores børn gå på Herlufsholm og samtidig reagere og insistere på forandringer, som gavner alle elever på skolen. Det vil der være delte meninger om.

– Men for os afhænger svaret både af de undersøgelser, der er sat i gang, og af effekten af de initiativer, som skolen allerede har besluttet. Desuden vil vi kigge på skolens kommende initiativer, men også på, hvad vi som forældre kan kræve og bidrage med. Målet må være et fremtidigt Herlufsholm, hvor alle elever – uanset hvem de er – trives og kan føle sig trygge baseret på sunde værdier, skriver Frederik og Mary på Instagram.

Slutteligt skriver parret, at de altså endnu ikke har besluttet, om deres børn skal fortsætte på skolen. Det vil konklusionerne af de kommende undersøgelse afgøre.

– Som alle andre forældre ønsker vi at gøre det bedste for vores børn. Samtidig er vi bevidste om vores særlige position som Kronprinspar. Her og nu kender vi ikke alle svarene. Som familie har vi brug for mere viden for at kunne tage den rigtige beslutning for vores børn, lyder det slutteligt fra parret.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også