Gravid kvinde
Samfund

”Jeg skal fortsætte min graviditet, indtil babyen dør inden i mig eller dør, når hun bliver født”

6. juli 2022
Af Line Frandsen
Foto: Shutterstock
På grund af den nye abortlovgivning er en amerikansk kvinde blevet tvunget til at fortsætte sin graviditet, selv om fosteret ikke er “foreneligt med et liv”.

En amerikansk kvinde er tvunget til at fortsætte sin graviditet, selv om hun ved, at fosteret i hendes mave ikke kan overleve.

Chloe Partridge bor i Arizona, hvor det ifølge delstatens nye abortlov kun er tilladt at få en abort, hvis graviditeten er til fare for moderen.

Og da det ikke er tilfældet for Chloe Partridge, kan hun altså ikke få en abort, selv om hun ved, at hendes barn ikke vil kunne leve, og at fosteret efter alt at dømme dør, mens det ligger i hendes mave.

I et Instagram-opslag, der nu er slettet, fortæller hun, at hun er gravid i 25. uge nu, og at hun i uge 23 fandt ud af, hendes lille pige ikke ville klare den.

Chloe Partridge har en datter i forvejen.

– Jeg vidste, hvad jeg ville gøre. Jeg vidste, at jeg ville afslutte graviditeten. Min baby lider inde i mig, får anfald flere gange om dagen. Jeg kan mærke hvert eneste. Jeg vidste, at jeg ikke ville lade hende lide mere, fortæller Chloe på Instagram.

Som følge af den nye lovgivning kan Chloe dog ikke få en abort.

– Jeg har intet valgt. Min læge ringede til mig i dag og fortalte, at jeg skal fortsætte min graviditet, indtil babyen dør inden i mig eller dør, når hun bliver født.

– Hvad er det for en syg verden, vi lever i, hvor vi tvinger en mor til at mærke hendes baby, der lider hver dag, indtil babyen dør? Det er ikke fair. Jeg havde aldrig troet, at dette ville ske. Nu er jeg komplet i forfærdelse og forvirring, skriver Chloe Partridge.

Efter hun delte sit Instagram-opslag, væltede det ind med tilkendegivelser og hilsner fra nær og fjern.

Derfor har Chloe Partridge nu startet en GoFundMe-indsamling. Hendes håb er at indsamle penge nok til, at hun kan rejse til en anden stat for at få gennemført en abort.

Donationerne er væltet ind, og i skrivende stund har hun indsamlet nok penge til at betale for en abort. De resterende penge skal gå til andre kvinder i samme situation.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også