katherinediez
Abort

Kathrine Diez fortalte om sine aborter og fik en uventet reaktion: "Det her slags menneske findes i Danmark. Det er vildt nok"

5. juli 2022
af Anja Bruneskjold
Foto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix
Debattøren Katherine Diez delte for nylig et hudløst ærligt opslag på sin Instagram-profil. Her afslørede hun, at hun to gange i sit liv har fået foretaget en abort.

Efter lovgivningen om kvinders ret til abort i USA er blevet ændret, er emnet blevet diskuteret heftigt verden over.

Også i Danmark, hvor kvinder ganske lovligt kan få foretaget en abort, fylder debatten. Og særligt på nettet og de sociale medier.

En af dem, som har en klar holdning til emnet, er den 33-årige debattør Katherine Diez, som selv har fået foretaget to aborter – første gang som 16-årig.

– Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt kvinder stopper med at få aborter. Det er et spørgsmål om, hvorvidt de risikerer at dø af dem, når de ligger med spredte ben og en bøjle stukket op i underlivet og skriger i udenjordisk smerte, som de gjorde før 1973, lyder det blandt andet fra Diez i et Instagram-opslag.

Men udmeldingen i opslaget er naturligvis ikke gået ubemærket hen. Og også her udfolder debatten sig, når særligt abortmodstandere melder sig på banen.

– Så du har to sjæle på samvittigheden … dræbt to af dine egne børn, lyder en melding, som debattøren og foredragsholderen har fremhævet i et nyt opslag på det sociale medie.

For selvom abort nu flere steder i USA ikke længere er lovligt, så ændrer det ikke på, at kvinder stadig vil få foretaget aborter. Forskellen er blot, ifølge Diez, at indgrebene vil blive foretaget illegalt og med stor fare for kvinders liv.

– Sig fra, når du er vidne til det. Tal om det ved middagsbordet. Jeg tænker, at hvis udskamning hjalp mod aborter, ville de ikke findes. Åh, de findes. De vil stadig findes. Af en million grunde. Og de vedkommer kun den person, hvis livmoder det drejer sig om. Ingen. Andre. Omstødelsen af Roe er ikke bare føderal lovgivning. Det er et overgreb af dimensioner, skriver Diez.

Hun afslutter med at skrive, at folk af en anden opfattelse bør afholde sig fra at kommentere på opslaget.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også