Menstruation
Samfund

Hun blødte igennem, mens hun løb triatlon. Vi elsker hendes svar på kritikken

2. juni 2023
Af Kicki Bengtsen
Foto: Patrick Mcdermott/AFP/Ritzau Scanpix
En kvindelig triatlet har fået kritik, fordi hun har delt et billede, hvor man kan se, at hun blødte igennem under et løb.

De fleste kvinder kender godt nok til det der med, at ens menstruation ofte har det med at dukke op på de mest irriterende tidspunkter.

Men der findes nok ikke et meget værre tidspunkt, end inden man skal løbe et hårdt og brutalt triatlonløb.

Ikke desto mindre var det præcis, hvad der skete for den britiske løbestjerne Emma Pallant-Browne tidligere på måneden.

Her deltog hun i The Professional Triathletes Organisation’s European Open på Ibiza, hvor hun simpelthen blødte igennem midt under løbet.

En fotograf tog desuden billeder og fangede blodpletten, men det tog Emma Pallant-Browne i stiv arm. Hun delte blot billedet på sin egen Instagram og fortalte ærligt om udfordringerne ved at være en kvindelig topatlet.

– Ydmyg over antallet af beskeder, jeg har fået fra både mænd og kvinder (Jeg vil give menstruations-koppen en ny chance) om hvor uglamorøst det er at deltage i et løb, mens du har menstruation. Det her er en sand kvinde-sport, og jo flere barrierer vi kan nedbryde, desto bedre, skriver hun blandt andet.

Ifølge News.com.au var det dog langt fra alle, der reagerede positivt på det blodige billede. Flere kritiserede således Emma Pallant-Browne og svinede hende sågar til.

– Ikke det mest flatterende billede. Mon ikke du kunne have beskåret det lidt bedre, lød en kommentar fra en mandlig triatlet for eksempel.

Og den kommentar fik Emma Pallant-Browne til at reagere.

Den britiske løbestjerne, der har vundet hele 18 halve Ironman-løb samt scoret sølv til VM, svarede sin mandlige kollega igen.

– Tak for at bekymre dig, men det her er helt sikkert noget, jeg ikke er flov over at snakke om, fordi det er realiteterne for kvinder i sport.

Hun skrev videre, at løbet desværre lå på den dag, hvor hun blødte allermest, men at der ikke var noget, hun kunne gøre ved det.

– Ingen produkter til menstruation kan række til løb, der er over tre timer, så ligesom alle andre, der får problemer under et løb, blev jeg nødt til at tage mig sammen og blive ved med at give den alt, jeg kunne.

Denne artikel blev første gang bragt af SE og HØR. Dette er en redigeret version.

Læs også