esh
Samfund

Hun blev bange og skammede sig. Derfor betød det noget særligt

6. februar 2024
Af Nikolaj Kesting, Tanja Larsen
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Emma Sehested Høeg takkede for Robertprisen og delte samtidig personlig anekdote.

Det blev ”Killjoy”, der kunne lade sig hylde, da vinderen af årets korte tv-serie skulle findes lørdag aften ved Robert Prisen.

I serien er det Emma Sehested Høeg, der har hovedrollen, og derfor var det meget naturligt hende, der blandt andet skulle sige et par ord fra scenen.

Efter at have takket for prisen, fandt hun også tid og mod til at dele en personlig anekdote fra tiden, lige da serien fik premiere. Her fik hun et opkald, der ramte hende hårdt.

– Jeg blev ringet op af P1, de ringede for at fortælle mig, at jeg var en af 100 kvindelige skuespillere, der havde fået lækket eksplicitte nøgenscener.

I første omgang fik skuespillerinden en følelse af fandenivoldskhed. De folk på nettet, der havde gjort det her, skulle ikke have lov til at slippe afsted med det. Intentionen var derfor at ringe tilbage til P1 med et godt svar.

– Men det skete ikke, for der skete det modsatte. Jeg frøs, blev bange og skammede mig over det, fortalte Emma Sehested Høeg fra scenen.

Robertprisen var derfor, udover et klap på skulderen over den godt producerede serie, også en bekræftelse af, at hun ikke har gjort noget forkert ved at optræde i scener uden tøj på.

– Jeg er så glad for, at vi får den her pris. For så går det op for mig, at vi skal blive ved med at lave det, vi laver. Og blive ved med at rykke grænser, lød det fra scenen til publikums store begejstring.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også