gerard depardieu
Samfund

Han er en af Frankrigs mest berømte filmstjerner. Nu anklager 13 kvinder ham for overgreb

14. april 2023
Af Aja Nøhr Larsen
Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix
Den franske skuespiller Gérard Depardieu har de seneste mange år været genstand for flere kontroversielle sager. Nu tegner en ny undersøgelse et samlet billede.

Gérard Depardieu er en af Frankrigs mest berømte – og berygtede – nulevende filmstjerne.

Nu står 13 kvinder i en undersøgelse frem med anklager om seksuel upassende adfærd fra skuespilleren. Vidnesbyrdene handler om alt fra sexistiske kommentarer til uønsket befamling. Kvinderne er både skuespillere, makeup-artister og sceneteknikere.

Det skriver The Guardian.

Mange af episoderne er ifølge undersøgelsen sket på højtprofilerede tv- og filmset.

Flere af kvinderne beskriver, hvordan Depardieus opførsel generelt blev ignoreret af andre på filmsettene, ofte grinet af og forklaret med, at ”Det er bare klassisk Gerard”.

Det er det franske efterforskningswebsted Mediapart, som onsdag offentliggjorde undersøgelsen. Den dækker over historier om Depardieu fra en næsten 20-årig periode frem til 2022.

Depardieus advokater nægter alle anklager. Hans advokatfirma udtaler, at de følte, at rapporten var baseret på "meget subjektive vurderinger og/eller moralske vurderinger".

Det er dog ikke første gang, Depardieu møder kontroversielle anklager.

I 2018 anklagede skuespilleren Charlotte Arnould ham for voldtægt og påstod, at han havde forgrebet sig seksuelt på hende to gange.

Sagen kører stadig ved de franske domstole efter et mislykket forsøg fra Depardieu på at få anklagerne omstødt. Han "afviser fuldstændigt anklagerne".

Andre ting, som har påvirket skuespillerens omdømme, går på hans erklærede loyalitet til Rusland samt en anklage om, at han har urineret i et offentligt fly.

Instruktører og producere er blevet ved med at hyre stjernen. Sidste år optrådte Depardieu i fem film.

Læs også