Cille
Samfund

Cille blev holdt fanget og voldtaget i tre døgn. Men hun blev ikke TikTok-mandens sidste offer

7. juni 2023
Af Trina Nielsen
Foto: Privat
I over 10 år er piger og unge kvinder blevet udsat for forbrydelser af 31-årige Mikkel Bentsen, der tidligere gik under navnet "Tik-Tok-manden". Selv om de advarede mod ham og anmeldte ham til politiet, fortsatte han sine overgreb. De følte sig ikke hørt. Indtil nu. Fredag den 23. juni fik han en af landets hårdeste straffe.

Da Cille Voss-Knudsen var 14 år, blev hun holdt fanget af Mikkel Bentsen i tre døgn på et kollegieværelse. Her blev hun bundet med reb på håndleddene og ophængt nøgen fra trappegelænderet til en hems, så hun ikke kunne nå gulvet med fødderne. Selv om hun sparkede og skreg, voldtog han hende og truede med at slå hende ihjel, hvis hun ikke gjorde, som han sagde.

– Jeg troede, jeg skulle dø. Jeg var overbevist. Det eneste, jeg tænkte på, var min mor og lillebror. Jeg ville hjem. Eller bare i det mindste fortælle dem, at jeg elskede dem, siger Cille Voss-Knudsen

I løbet af de 72 timer på kollegieværelset blev hun bundet til en seng med håndjern og reb, hvor hun blev voldtaget og slået i ansigtet med knytnæver. Hun blev sparket på kroppen. Hun blev madet med yoghurt, mens hun var bundet. Hun fik stukket en deodorant op i sit underliv. Hun blev instrueret i, hvordan hun skulle vaske sig i badet. Hun græd og bad om at få lov til at gå.

Det fik hun ikke lov til.

Så hun forlod sin krop i stedet. Det føltes som om, hun svævede over den. Hun observerede, hvad der skete med hende, men det var ligesom, at hun ikke længere kunne mærke det.

Det ville være lettest bare at give op, tænkte hun, mens hun svævede der mellem smerte og tomhed. Men tanken om hendes mor og lillebror havde endnu ikke givet slip, og det var den, der i sidste ende gav hende modet til at flygte.

I dag er Cille Voss-Knudsen 23 år. Hun har grædt mange gange siden de dage i juni 2014. Det gjorde hun også i fredag 2. juni 2023 - men denne gang var det en helt anden slags tårer.

Hun sad med klistrede håndflader og nulrede sin telefon på tilhørerpladserne i Københavns Byret, da dommeren trådte ind i den proppede retssal.

Han fortalte, at et enigt nævningeting havde besluttet at give hendes overgrebsmand, 31-årige Mikkel Bentsen – der tidligere gik under navnet TikTok-manden i medierne – en af landets hårdeste straffe. Han blev idømt den tidsubestemte straf forvaring, som kun gives til folk, der vurderes særligt farlige.

Mikkel Bentsen bliver blandt andet anset som særligt farlig, fordi det ikke kun er Cille Voss-Knudsen, han har udsat for forbrydelser. Ifølge anklageskriftet har han i en periode på over 10 år udsat 21 andre piger og unge kvinder for i alt 32 forhold. Blandt andet fem voldtægter, to voldtægter af mindreårige, en voldtægt under særligt skærpende omstændigheder, tre voldtægter ved andet seksuelt forhold end samleje og syv blufærdighedskrænkelser.

Gruppen

Selv om Mikkel Bentsen sammen med sin forsvarer ankede forvaringsdommen til landsretten, så er Cille Voss-Knudsen ved godt mod. Hun havde nemlig slet ikke turdet tro på noget.

– At byretten dømte sådan er en helt overvældende følelse – fordi endelig er der nogen, der tager os alvorligt og tror på os, siger Cille Voss-Knudsen.

Gennem de seneste 10 år havde hun og adskillige andre unge kvinder advaret mod Mikkel Bentsen på Facebook. Her beskrev de, hvad de selv havde oplevet. Hvordan han i manges tilfælde først havde kontaktet dem på sociale medier og sagt, at han var tøjdesigner eller modelspejder og fået dem til at tage tøjet af på webcam og sende ham nøgenbilleder.

Når de forsøgte at bakke ud, truede han dem på forskellige måder. Flere, der havde mødt ham i virkeligheden, berettede om voldtægter eller forsøg på det. Selv affejede Mikkel Bentsen alle beskyldningerne i videoer, han lavede til sine tusindvis af følgere på TikTok.

Selv om flere af kvinderne havde anmeldt ham til politiet, skete der aldrig noget.

Lige indtil for to et halvt år siden, da pressen så småt begyndte at interessere sig for de adskillige advarsler og beretninger fra kvinder, der florerede på sociale medier. og ikke mindst en hidtil ukendt dom fra 2017, hvor han var dømt for andet seksuelt forhold end samleje med en 12-årig.

Det fik flere piger og kvinder til at indse, at de ikke var alene. De samlede sig derfor i en Facebook-gruppe, hvor 60 af dem gik sammen om en anmeldelse til Københavns Politi, der altså fredag 2. juni 2023 udløste en forvaringsdom.

Sådan kom jeg på sporet af sagen

Trina Nielsen, journalist ved femina update:
Igennem mange år havde jeg set adskillige opslag florere på Facebook, hvor piger og unge kvinder advarede mod Mikkel Bentsen. Derfor genkendte jeg ham med det samme, da han i december 2020 skrev til B.T.s Facebook-indbakke, hvor jeg dengang arbejdede som journalist. Han skrev, at han blev hængt ud på sociale medier, for ting han ikke havde gjort, og at han ikke havde mulighed for at forsvare sig. Jeg kontaktede ham, og vi aftalte at mødes.

Jeg havde i mellemtiden fundet frem til 41 kvinder og piger, der berettede om ubehagelige oplevelser med ham. Jeg endte med at tale med 19 af dem. Fortællingerne handlede blandt andet om, hvordan han havde groomet dem, fået dem til at tage tøjet af på webcam og sidenhen truet dem. De, der havde mødtes med ham, fortalte om voldtægter og forsøg på det. Flere af dem var mindreårige.

Da jeg mødtes med Mikkel Bentsen, forholdt jeg ham kvinderne og pigernes oplevelser. Han nægtede det hele. Jeg havde fået aktindsigt i en dom fra 2017, hvor han var dømt for andet seksuelt forhold end samleje med en 12-årig. Han erkendte forholdet. Du kan se konfrontationen og læse B.T.-artiklen her.

Kvinderne og pigerne samlede sig i en Facebook-gruppe, og i foråret 2021 blev han anmeldt i en sag med fem forurettede piger mellem 13 og 15 år. Her blev han idømt tre års fængsel for blandt andet voldtægt af en mindreårig, blufærdighedskrænkelser, trusler og andet kønsligt forhold end samleje med mindreårig.

I mellemtiden havde 60 af kvinderne fra Facebook-gruppen samlet sig om en anmeldelse til Københavns Politi. Det var den, der fredag 2. juni 2023 udløste en forvaringsdom til Mikkel Bentsen. En dom, han har anket.

Selv om Cille Voss-Knudsen er glad for, at Mikkel Bentsen blev idømt forvaring for det, han har gjort, er der stadig en følelse af tomhed inde i hende.

– Han har ødelagt noget, der aldrig kan repareres. Noget, som så mange piger skal leve med resten af deres liv. Der var en Cille før juni 2014 og en Cille efter. Det ødelagde mig jo. Jeg har fået ptsd og angst. Og generelt er jeg bare blevet meget indelukket og utrolig skeptisk over for alt og alle.

Hun fortæller, at hun har været ved at springe fra flere gange, siden sagen begyndte at rulle.

– Det er så hårdt at skulle igennem retssystemet og rippe op i alt det, man har været udsat for. Det var ikke på grund af min egen retfærdighedsfølelse, at jeg blev ved – det var i håbet om, at andre ikke skulle udsættes for det samme som mig. Og så har jeg bare været skeptisk, fordi jeg ikke synes, at voldtægter plejer at blive straffet særlig hårdt.

18 af de forurettede har fået tildelt personlige tortgodtgørelser på samlet en million og 50.000 kroner, som Mikkel Bentsen skal betale til dem.

Cille Voss-Knudsen fik den højeste godtgørelse.

– Jeg tænkte først, "jeg skal eddermame ikke have hans penge". Men så sagde folk, "du kan jo få et kørekort". Og jeg tænkte på, at jeg kan komme ud at rejse og gøre ting, jeg ikke har haft råd til før – netop på grund af, at jeg har haft det så dårligt, at jeg ikke har kunnet have et arbejde.

En anerkendelse

En anden af Mikkel Bentsens ofre, der var mødt op i retten i fredags, er 23-årige Katrine Friederichsen, der for tre år siden blev truet til at sende 20 billeder og videoer af sig selv i undertøj og uden bh.

– Han truede mig med, at han ville finde min lillesøster og voldtage hende og kvæle hende, mens han filmede det. Han sendte screenshots af hendes Instagram-profil og hendes folkeskoleveninders, siger Katrine Friederichsen.

Da dommeren fredag fortalte, at Mikkel Bentsen blev idømt forvaring, flød tårerne, og hun havde lyst til at råbe og skrige af ren og skær lettelse.

https://imgix.femina.dk/2023-06-07/%C2%BD1223.png
23-årige Katrine Friederichsen

Hun havde frygtet, at han ville få otte år, som forsvareren mente, han skulle:

– Efter alle de her ting er sket med mig, har jeg selv fået en datter. Hvis han kom ud om otte år, ville min datter være den alder, hvor hun er kommet på sociale medier. Det kan jeg slet ikke tænke på – så hyler jeg.

Katrine Friedrichsen nævner den mentalerklæring, som Retslægerådet har udarbejdet i forbindelse med sagen. Her blev det blandt andet slået fast, at Mikkel Bentsen på intet tidspunkt har udtrykt anger, og at han fortsat har en seksualiserende adfærd. Han havde blandt andet prøvet at forføre en kvindelig studerende på den lukkede afdeling.

– At dømme ud fra den erklæring, tror jeg, han ville have stor tilbøjelighed til at falde tilbage i det gamle mønster. Og det kunne lige så vel gå ud over mine egne børn. Jeg ønsker ikke, de skal igennem det samme som mig. Det ønsker jeg ikke for nogen, siger Katrine Friedrichsen og fortsætter:

– Den her dom er en anerkendelse af os ofre, i forhold til at det, vi har fortalt, er rigtigt. Vi er ikke bare en flok sindssyge kvinder, der bliver hurtigt krænkede.

Mikkel Bentsen har i løbet af sagen selv forklaret, at det var kvindernes mission at fange ham, og at de ville ødelægge hans liv.

– Han ved ikke, hvorfor han bliver omtalt i flere Facebook-grupper. Det er kvinder, der har en "strikkegruppe", hvor de udstiller mænd. De lyver, lyder hans forklaring ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Byret:

– De har måske anmeldt ham, fordi de var fortørnede og sure over den måde, han gik fra dem på. Det er knuste pigehjerter, der er grund til hetzen, har Mikkel Bentsen forklaret.

– Men det er det altså ikke. Vi har alle været helt oprigtige. Og udsat for forfærdelige ting, siger Katrine Friederichsen.

Mikkel Bentsen ankede sammen med sin forsvarer dommen på stedet med påstand om frifindelse eller lavere straf. Det betyder, at sagen skal for landsretten på et endnu uvist tidspunkt.

Læs også