tate
Samfund

Andrew Tate er blevet tiltalt for menneskehandel og voldtægt

20. juni 2023
Af Silje Qvist
Foto: Vadim Ghirda/AP/Ritzau Scanpix
Den kontroversielle influencer Andrew Tate er netop blevet tiltalt i en sag om menneskehandel.

Andrew Tate, der længe har været en kontroversiel figur på sociale medier for sit kvindehadske indhold, er tirsdag blevet tiltalt i en sag om menneskehandel, voldtægt og organiseret kriminalitet i Rumænien.

Det skriver Berlingske via Ritzau.

Andrew Tate er tiltalt sammen med sin bror, Tristan, samt to rumænske kvinder.

De er blandt andet mistænkt for at stå bag en kriminel bande, som har udnyttet kvinder seksuelt.

De to brødre har været i politiets varetægt siden slutningen af december, men de blev løsladt fra fængslet i marts og placeret i husarrest, mens politiet efterforskede anklagerne mod dem.

The Guardian skriver, at den rumænske anklagemyndighed mener, at de syv angivelige ofre blev manipuleret på forskellig vis til at producere pornografisk indhold.

– For at sikre ofrenes loyalitet, og at de kun ville optræde til gavn for medlemmerne af gruppen, blev de tvunget til at få tatoveret navnet eller ansigtet på det gruppemedlem, der udnyttede dem, udtalte anklagemyndigheden i sidste uge.

Tate benægtede alle anklager, der blev fremsagt om ham. Selv at hans kvindesyn var skadeligt. Hans bror og kvinderne, dvs. alle de tiltalte har afvist alle anklager i sagen.

Tate blev for alvor stor på de sociale medier, da han kom med kontroversielle udtalelser om kvinder.

Han fortalte blandt andet sine 4,7 millioner følgere, at mænd skal have autoritet over kvinder, at kvinder selv bærer en del af skylden, hvis de er ofre for voldtægt, og at han altså kun beskytter kvinder, der vil tilbyde ham seksuelle ydelser.

Han fik så stor kritik for at promovere sin giftige maskulinitet og for sine kvindefjendske kommentarer, at han i august 2022 blev bortvist fra Instagram og Facebook.

Læs også