pride
Pride

Udskammet som ung, hyldet som voksen. Mizz Privileze fortæller sin historie som drag queen i ny serie med Twerk Queen

15. august 2022
Af Aja Nøhr Larsen
Foto: Thea Rytter
I forbindelse med prideugen er der udkommet en ny tv-serie "Pride, håb og fællesskab". Den undersøger, hvordan vi når helt i mål med, at alle i Danmark har lov til at være, dem de er.

Michael Bjerring sidder overfor sin mor i en sofa i sit barndomshjem i Aalborg.

Han vil spørge hende, om hun har lyst til at gå sammen med ham til Pride Paraden i Aalborg. For Michael er det svært at sætte ord på, hvor meget det vil betyde for ham.

"Det er at vise omverden, at hun bakker op, ikke kun om mine rettigheder, men om alle LGTB+ personers".

Serien havde premiere fredag d. 12. august og kan streames på ALLY. Derudover kan man se første afsnit helt gratis på Feminas app.

På ALLY kan man også lytte til podcastserien "Pride, håb og fællesskab – en podcast om at blive et helt menneske". Her kan man høre mere om Michaels historie fra Michael til Mizz. Overfor ham sidder igen Louise Kjølsen, men denne gang i sin rolle som psykolog, hvor de sammen tager et kig tilbage på den rejse, Michael har været på.

I første afsnit af serien tager Michael Bjerring, også kendt under sit dragnavn Mizz Privileze, tilbage til sin hjemby Aalborg, sammen med veninden Louise Kjølsen, også kendt som Twerk Queen.

Igennem opvæksten i Aalborg var der ikke plads til at være hele Michael, og han manglede fællesskaber, hvor han kunne spejle sig i andre, der mindede om ham selv.

https://imgix.femina.dk/2022-08-15/priden.jpg

Det forklarer Michael til Louise, da de sidder i gården på hans gamle folkeskole. Hvordan han flere gange i sin skoletid både fysisk og verbalt har fået besked på, at han var forkert. I anledningen har han taget et par glimmerbukser på, for det havde han ikke haft lov til dengang.

"Så nu skal vi ind og sprede lidt glitter".

I serien skal de to sammen finde ud af, hvad der kunne have hjulpet Michael, dengang han var ung. De besøger nye queerfællesskaber, som er den slags, Michael ville ønske, han kunne havde vendt sig imod i hans opvækst. Det er f.eks. baren Kromosom i Aarhus, hvor Michael optræder som drag hver weekend.

Men på trods af, at der er sket meget siden, Michael var barn, så er der stadig udfordringer ved at være queer i Danmark, og derfor laver Michael "dragtivisme" for at vise, at det er okay at bryde med normerne.

Se traileren her:

Læs også