Nicola Coughlan
Køn & identitet

Journalisten stiller hende et irriterende spørgsmål. Svaret havde ingen set komme, men det er helt perfekt

10. juni 2024
Af Kristina Forná
Foto: Andy Kropa/AP/Ritzau Scanpix
Skuespiller Nicola Coughlan er træt af, at der skal være et så stort fokus på kvindelige skuespilleres udseende.

Sæson tre af hit-serien Bridgerton blev forleden fejret til et premiere-event i Dublin.

Og der skulle, selvfølgelig, igen igen kommenteres på en kvindelig skuespillers krop, og denne gang stod Nicola Coughlan, der i serien spiller Penelope Featherington, for skud.

Da der til eventet blev kommenteret på, hvor “modig” hun er for at vise sin krop frem i Bridgerton, kom hun med et, hvis vi skal sige det, ret fedt come-back.

- Du ved, det er hårdt, fordi jeg tror, at kvinder med min kropstype - altså kvinder med perfekte bryster - vi får ikke lov til at se os selv på skærmen så meget, som vi burde, siger hun.

I et klip fra eventet kan man se, hvordan hendes respons mødes med klapsalver, hujen og latter fra salen, som kun bliver større, da hun fortsætter og siger:

- Jeg er et meget stolt medlem af perfekte bryster-fællesskabet. Jeg håber, I nyder at se dem.

Allerede da hun skulle i gang med promoveringen af den nye sæson, modtog hun en række “fornærmende”, “skuffende” og “reducerende” kommentarer.

Det fortæller hun i et interview med mediet Stylist.

- Der er så meget snak online om, hvordan jeg ser ud, og jeg tror ikke, at jeg nogensinde kan forklare, hvor hårdt det er, siger hun til Stylist.

Men det er langt fra første gang, at det er hendes krop frem for hendes skuespil, der løber med opmærksomheden.

I et debatindlæg i The Guardian fra 2018 kritiserer Nicola Coughlan det store fokus på kvindelige skuespilleres udseende og langer for eksempel ud efter teateranmelder Philip Fisher fra British Theatre Guide, der ikke bare én, men hele to gange i forskellige anmeldelser fra dengang kommenterede på hendes krop med udtalelser som “den overvægtige lille pige” og “en tyk pige”.

Hendes håb er, at vi i fremtiden vil tale mere om inspiration og “drive” frem for udseende, skriver hun i debatindlægget.

Indtil videre går det som bekendt desværre ikke så godt, men man kan jo håbe, at det en dag bliver bedre.

Læs også