bonnie
Karriere og penge

I filmene gav det aldrig mening, hvorfor Harry elskede Ginny. Nu forklarer Harry Potter-stjerne hvorfor

31. august 2023
Af Siri Franceschi
Foto: Photo By Joel Ryan/AP/Ritzau Scanpix
Hun tog del i en af seriens helt store romancer, alligevel blev hun portrætteret som en flad bikarakter. Hvorfor var alt ved Ginny Weasley egentlig så off?

For millennials som mig selv var Harry Potter en livsstil.

En hype uden lige, hvor vi troligt stod i timelange køer foran boghandleren, når det nyeste eksemplar af serien udkom, og pralede med, at internettet mente, at vi med sikkerhed tilhørte Gryffindor kollegiet, de modige, som, havde vi også været hekse eller troldmænd, naturligt havde gjort os til det perfekte fjerde blad i den firkløver, vi selvfølgelig var havnet i sammen med Harry, Ron og Hermione.

Jeg husker tydeligt spændingen på min 11års fødselsdag: Mon brevet kom dalende ned fra himlen, for dette magiløse virkelighedsunivers kunne da umuligt være alt, verden havde at byde på.

Harry Potter var en æra, en årelang besættelse af Cedric Diggorys glansfulde hår og besværgelser med svære udtalelser og potentielt fatale konsekvenser.

Men det var ikke alt, der gav mening i det ellers så betagende univers.

Heriblandt Ginny-karakteren spillet af den engelske skuespiller Bonnie Wright, der for nylig selv åbnede op om sin karakters umådeligt flade personlighed i de otte HP-film i podcasten "Inside of You".

I bøgerne beskrives Ginny Weasley som en sprudlende, decideret feisty ung pige, som er voldsomt populær og giver hårdt modspil til sine talrige brødre.

Her forstår man godt, hvorfor Harry, trods sin lidt forbudte fascination af sin bedstevens lillesøster, bliver vild med den livlige og snedige Ginny.

Men i filmene er det som om, noget er off, hvilket Harry Potter-universets loyale fandom også har gjort opmærksom på gennem utallige memes, som Glamour pointerer.

Ginny er der ligesom bare. Hun er en bikarakter uden betydning, uden fylde, uden blot et snert af den dybde og kompleksitet, hun ellers bliver portrætteret med i bøgerne.

– Der var ikke rigtig plads til at udfordre noget i manuskripterne, siger Bonnie Wright i podcasten og fortæller, at hun ofte frygtede at få kritik for sin præstation, hvilket hun også fik.

I dag mener hun dog ikke, at det var hendes skyld. I stedet påpeger hun, at hun ikke fik mulighed for at udfolde karakteren, fordi Ginny generelt fik meget få scener og replikker.

Det er ikke til at sige, hvorfor producenterne og manuskriptforfatterne bag Harry Potter-filmene ikke mente, at Ginny Weasley skulle have en mere prominent og helstøbt karakter.

De lykkedes trods alt med andre mindre roller som Luna Lovegood og Neville Longbottom, men åbenbart var der ikke på det tidspunkt præcedens for, at Harrys fremtidige kone skulle gøre så meget væsen af sig.

Men hvem ved, måske det ændrer sig, når HBO Max lancerer deres kommende Harry Potter-serie, der ifølge rygterne skal løbe i over 10 år.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også