https://imgix.femina.dk/media/2985271104e2468e978081cf711fa367_4.jpg
Sundhed

Zenia's yogaeventyr 13

23. marts 2012
af Zenia Santini
Zenia har begivet sig ud på lidt af et eventyr. Hun har nemlig besluttet sig for at tage en uddannelse som poweryogainstruktør i USA. Du kan læse med de næste mange uger, hvor hun fortæller om sit nye liv og uddannelse i USA

Fredag d. 16. Marts

Det er Fredag. Jeg er mødt ind et par timer før. Jeg skal være assistent de næste 75 minutter. En del af min yogaundervisning består af at assistere. Det lærte vi en masse om I sidste weekend.

I løbet af ugen har jeg været assistent på forskellige yogahold. Første gang jeg skulle agere assisten var jeg ærlig talt ret nervøs. Jeg var urolig ved tanken om, at gå rundt og røre ved folk jeg endnu ikke havde udvekslet et blik med. Men nervøsiteten forblev ved tanken. Da jeg først kom i gang og gik ind i rollen som assistent, gik det selvfølgelig fino. Anden, tredje og fjerde gang havde nervøsiteten fortaget sig, men jeg var stadig en anelse anspændt.

I dag er det min sidste assisting-time og jeg er slet ikke nervøs. Det siger altså noget om vores evne til at udvikle os. Hvor hurtigt vi er i stand til at tilpasse os, når vi træder ud af vores "comfort-zone". Nervøsitet, som egentligt i bund og grund er et stressrespons, er udelukkede baseret på en følelsesmæssig relation til situationen. Som i mit tilfælde. Selve situationen var ikke problemet. Det var tanken om det der skulle ske var noget uvant.


https://imgix.femina.dk/legacy/media/b9a5a7a00a124441beab400452307886.jpg

Vi, Anja og jeg, har faktisk lige sat sidste punktum i næste måneds nyhedsbrev "Naturazin Update" som udkommer i April. (vores månelige nyhedsbrev på www.naturazin.dk) Nyhedsbrevet handler om stress. Hvordan vores tanker og følelser påvirker os og hvordan vi kan arbejde med det.

Selve yogaundervisningen i dag forløb med repetition af noget af det vi har arbejdet med i vores flow-sekvens. Jeg vil slutte af med at fortælle en historie om frygt. Vi fik fortalt historien, da vi selv fik lov at "holde fri." Den sidste halve time, fik vi nemlig lov at dyrke yoga uden at nogen af os skulle undervise. Så skønt.

Historien om at frygt:

En lille pige, Penelope, skulle kæmpe imod frygt. Hun forberedte sig og tog modig af sted om morgenen for at se frygten i øjnene. Da hun stod ansigt til ansigt med frygten spurgte hun: "Frygt, hvordan kan jeg overvinde dig?"

Frygten svarede: "Jeg vil gøre mig stor, mørk og fylde meget. Jeg vil gøre dig bange. Få dig til at betvivle dig selv. Jeg vil intimidere dig og nedværdige dig. Den eneste måde du kan overvinde mig, er ved at lade være med at lytte til mig."

https://imgix.femina.dk/legacy/media/8f316a6474364a148b0e4d70ab91759c.jpg

Læs også