https://imgix.femina.dk/media/2985271104e2468e978081cf711fa367_3.jpg
Sundhed

Zenia's yogaeventyr 14

23. marts 2012
af Zenia Santini
Zenia har begivet sig ud på lidt af et eventyr. Hun har nemlig besluttet sig for at tage en uddannelse som poweryogainstruktør i USA. Du kan læse med de næste mange uger, hvor hun fortæller om sit nye liv og uddannelse i USA

Lørdag d. 17. Marts

The American way
Jeg har lidt ondt i skulderen, efter at have lavet en masse yoga hele ugen. I dag er jeg ankommet lidt tidligere til yogastudiet end vanligt. Jeg synes stadig, den amerikanske jargon er virkelig morsom. Mens jeg sidder og venter på at komme ind i selve studiet lytter jeg med elefantører til en dialog på sidelinjen. Samtalen føres mellem hende, der sidder i skranken og hendes kollega.

Kollegaen spørger: "Arbejder du stadig fuldtid?"

Hende i skranken siger: "Nej jeg blev sagt op".

Kollegaen tilføjer: "Tillykke" (- Hvilket faktisk var ret sjovt svaret synes jeg, man skulle måske nok have været der) Men okay, pointen er denne; at hende fra skranken, i det tørreste mest ligeglade tonefald udbryder:

"Oh my god, your so funny, I love you"

Hvilket jeg sidder og småfniser lidt over. Jeg synes det er skægt så meget den sætning er indbegrebet af almen tale i dette fantastiske land. Less is more, siger nogen, men herovre virker det af og til som om more is more!

Sanskrit og mantraer
I dag skal vi lære Sanskrit. Alle yogaasanas er beskrevet på Sanskit og derfor er forståelsen for disse også en del af vores undervisning. Vi lærer om ordenes betydning og om selve sproget Sanskrit. Vi lærer også om mantra's og får chantet en hel den. Vores chant går ud på, at vi sammen gentager et mantra på sanskrit.

Et Mantra er ofte en hellig tekst og har ofte en spirituel betydning. Man kan måske sammenligne det med fælles bøn. Jeg chanter med, men for mig er chanting ikke forbundet med noget åndeligt. Jeg er kristen, så min åndelighed er ikke baseret på østens mystik. Ikke desto mindre er det dejligt at tage imod undervisning uden at performe. Jeg finder emnet interessant og nyder at bruge sanskrit i min egen yogaundervisning. Det er trods alt det originale sprog og brugen af sproget respekterer kulturen og yogaens oprindelse.

Jeg kommer hjem glad og fyld op med glæde, efter dejligt samvær med mine skønne yoginier. Klar til at synke ned i sofaen med en skål lækre, spicy ristede nødder.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/40c914f3cb2a448e8a953894c749cdb7.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/8f316a6474364a148b0e4d70ab91759c.jpg

Læs også