Mad
9. maj 2011

Kokossuppe med laks

Ugens torsdagsopskrift er kokossuppe med laks. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/9aa26f8265274ea49501747e3e787b1d.jpg

Foto: Anders Schønnemann

1 lille dåse kokosmælk, 200 ml
¼ dl limesaft
1 tsk. sukker
1 spsk. fiskesauce
1 rød chilipeber, flækket
limeblade
5 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
150 g nudler
1 bundt grønne asparges, 250 g
1 bundt forårsløg
300 g laks uden skind og ben
lidt plukket koriander

Kom kokosmælk, limesaft, sukker, fiskesauce, chili, limeblade og fond eller bouillon i en gryde, og bring det i kog. Lad det simre i 3-5 minutter.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Dræn vandet fra, og skyl dem i koldt vand, hvis de klistrer sammen.
Fisk chilien op af suppen. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær aaspargesene i skrå skiver. Del laksen i 4 pæne stykker, og kom asparges og laks i suppen. Lad dem simre i suppen i 3-4 minutter, eller til laksen er akkurat tilberedt. Fordel forårsløgene i to store skåle. Kom nudler og forårsløg i, tag forsigtigt laksen op af suppen, og anret den oven på nudlerne. Hæld den varme suppe over, og servér straks toppet med lidt koriander.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/859dada4ae2546b39c13b51d7b2df023.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/fffe02fa5575407ea53c70a8c0644640.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/2734ed0404234cfaa7c57ba88fddbec1.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0b9df61286434303997ec0bb905d8e23.jpg

Læs mere om:

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.