
Kokossuppe med laks

Foto: Anders Schønnemann
1 lille dåse kokosmælk, 200 ml
¼ dl limesaft
1 tsk. sukker
1 spsk. fiskesauce
1 rød chilipeber, flækket
limeblade
5 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
150 g nudler
1 bundt grønne asparges, 250 g
1 bundt forårsløg
300 g laks uden skind og ben
lidt plukket koriander
Kom kokosmælk, limesaft, sukker, fiskesauce, chili, limeblade og fond eller bouillon i en gryde, og bring det i kog. Lad det simre i 3-5 minutter.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Dræn vandet fra, og skyl dem i koldt vand, hvis de klistrer sammen.
Fisk chilien op af suppen. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær aaspargesene i skrå skiver. Del laksen i 4 pæne stykker, og kom asparges og laks i suppen. Lad dem simre i suppen i 3-4 minutter, eller til laksen er akkurat tilberedt. Fordel forårsløgene i to store skåle. Kom nudler og forårsløg i, tag forsigtigt laksen op af suppen, og anret den oven på nudlerne. Hæld den varme suppe over, og servér straks toppet med lidt koriander.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER




Læs mere om: