https://imgix.femina.dk/media/28b95b3736fd4f5d992e1f02f5d72d06.jpg
Mad

Tun-sashimi

12. januar 2011
af Louisa Lorang og Birgitte Nymann
Få opskriften på tun-sashimi her

DET SKAL DU BRUGE:
1 spsk. mørk miso
2 spsk. soja
2 spsk. risvineddike
1½ spsk. agavesirup

ENDVIDERE:
2 spsk. risvineddike
1 spsk. agavesirup
1 rød chili, hakket med
eller uden kerner
2 gulerødder
¹/8 hvidkålshoved
1 håndfuld mynte, plukket
1 tsk. sorte sesamfrø
200 g fast tofu (gerne røget)
lidt olie til stegning
200 g super god tun
sesam

SÅDAN GØR DU:
Kom miso, soja, risvineddike og sirup i en gryde, og lad det koge op. Lad misodressingen køle af i køleskabet. Rør eddike, agavesirup og chili sammen, skær gulerødder og kål i tynde, lange strimler (julienne), og vend dem med dressingen sammen med mynte og sesamfrø. Skær tofuen i klodser, og rist dem i lidt olie på en varm pande. Skær tunen i skiver, og anret tun, tofu og juliennesalat. Servér med misodressing og et drys sesam.

TIP:
Når du serverer rå fisk, er det vigtigt, at fisken har været frosset i mindst 24 timer ved -18°. Bestil fisk, der har været frosset, hos fiskehandleren, eller frys den selv. De 24 timer starter først, når fisken ER frosset, så det er en god tommelfingerregel at fryse fisken i 2 døgn. Agavesirup fås i helsekosten og er koncentreret agavesaft, der har den fordel, at det er meget sødt, så man bruger meget mindre og sparer kalorier.

FEMINAs madkort 2010 er udarbejdet med henblik på et sundere og slankere liv. Bag opskrifterne og konceptet står Danmarks nye stjernekok og kogebogsforfatter, Louisa Lorang, samt sundheds- og slankeekspert Birgitte Nymann.
KLIK HER FOR AT FÅ EN UDFØRLIG 5-UGERS SUND-OG-SLANK-MADPLAN MED OPSKRIFTERNE FRA MADKORTENE

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/95b872117e1747d1a0c6bf35b77acc1a.jpg
Løbeskole
https://imgix.femina.dk/legacy/media/bbd11f07715748758de82b2d55ae7f96.jpg

Læs også