Hjemmelavet rabarberis lavet på græsk yoghurt
Desserter

Hjemmelavet rabarberis lavet på græsk yoghurt

23. april 2014Opdateret 3. april
af Gitte Heidi Rasmussen
Rabarber er en dejligt anvendelig grøntsag, som både kan bruges i salte og søde opskrifter. Her får en sød af slagsen, nemlig en lækker rabarberis

Det skal du bruge

  • 300 g rabarber
  • 200 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • 200 g græsk yoghurt 2%

Når de første spæde skud rabarber titter op af jorden, så ved man, at foråret er på vej.

Rabarber er i sig selv ret sure, så de skal sødes en del. Men husk at smage til undervejs, for det er meget forskelligt, hvor sure rabarberne er.

Denne opskrift er nem og hurtig at lave. Du kan også lave rabarberis uden en ismaskine, men så skal du huske at røre i den mindst hver halve timer, mens den fryser.

Fremgangsmåde

  1. Bring snittet rabarber, sukker og vanilje langsomt i kog og lad det koge, til rabarberne er møre.
  2. Passer rabarberne gennem en sigte, tag vaniljestangen op og lad mosen køle helt af.
  3. Rør rabarbermosen sammen med yoghurt og frys isen under jævnlig omrøring.

Få flere opskrifter på is her.

Læs også