Foto: Pantherstock
Børnemad

9 tips: Sådan får I fuldkorn på familieferien

En ny undersøgelse viser, at 47 procent af danskerne savner fuldkornsprodukter, når de er på ferie i udlandet. Det er særligt børnefamilierne, som mærker afsavnet. Her er 9 tips til, hvordan I får fuldkorn på ferien!

At sidde på en strand under sydens sol og drømme om et stykke rugbrød eller en skål havregryn er et kendt fænomen blandt danskerne.

Det fremgår af en ny undersøgelse fra YouGov foretaget af Fuldkornspartnerskabet.

Tip: Sådan sikrer du bedst dit barn, hvis det bliver væk på ferien

I undersøgelsen giver 47 procent af de adspurgte udtryk for, at de savner fuldkornsprodukter som rugbrød, når de er på ferie. 

Særligt børnefamilier savner fuldkorn

Og det er især børnefamilierne, som savner den solide kost.

Blandt enlige forældre nikker 56 procent ja til spørgsmålet om, hvorvidt de i nogen eller høj grad savner fuldkornsprodukter på ferien. I familier med begge forældre er tallet 51 procent.

Her finder du et kæmpe udvalg af gode rejsemål til din familieferie >>

 

- Vi danskere har lært, at en god start på dagen indebærer havregryn på morgenbordet. Især når det gælder vores børn. Den tradition findes i langt mindre grad syd for grænsen, hvor hvidt brød og sukkerfyldte morgenmadsprodukter præger butikshylderne. Derfor kan det være en god idé for børnefamilier at have en pakke havregryn med i kufferten, når turen går sydpå, siger Susanne Tøttenborg, seniorkonsulent ved Kræftens Bekæmpelse.

10 tips til rejser med små børn

Vi kan bedst lide smagen af fuldkorn

Grunden til, at danskere savner deres fuldkorn i ferien, kan også være, at mange simpelthen bedre kan lide smagen af fuldkornsprodukter.

I YouGov-undersøgelsen erklærer 66 procent af de adspurgte sig enige eller meget enige i, at fuldkorn smager godt.

Familieferie: Gode råd før I bestiller rejsen

- Der er i Danmark sket en stille revolution med det hvide brød, så vi i dag har både bedre og sundere brød med mere fuldkorn end tidligere. Uden at vi har tænkt over det, er vi som forbrugere begyndt at stille andre krav til det brød, vi putter i munden. Derfor bemærker vi kontrasten, når vi præsenteres for brødtyper i udlandet, som var almindelige i Danmark tidligere, siger Susanne Tøttenborg.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser 75 gram fuldkorn om dagen. 

Er det ok at sende børn i institution, når man selv har ferie?

9 tips - sådan får I fuldkorn på ferien:

9 tips: Sådan får I fuldkorn på ferien

Så bli'r det ikke nemmere: Undgå dryppende is!

Læs mere om: