Nybagte forældre mister 44 dages søvn om året, viser undersøgelse.
Søvn

Så meget søvn mister nybagte forældre om året

Det er ingen hemmelighed, at nybagte forældre ofte er i søvnunderskud. En undersøgelse af forældrenes søvn viser, hvor slemt det egentlig står til. Hvor mange dage tror du, at der er tale om?

Søvn - eller mangel på samme

 
44 dages søvn! Så meget mister nybagte forældre i gennemsnit i barnets første leveår.
 
Det viser en undersøgelse af briternes sovevaner ifølge Daily Mail. En undersøgelse, der ifølge søvnkonsulent Mikael Rasmussen fra Center for Stress og Trivsel sagtens kan føres over på danske forældre. 
 
Nybagte forældre får altså i gennemsnit kun 5,1 times søvn om natten det første år, og det er 2,9 timer mindre end de anbefalede otte timers søvn, man bør have.
 
Søvn: 10 tricks til at få baby til at sove
 
Den manglende søvn skyldes især madning af barnet, bekymringer om barnets sikkerhed og babygråd, skriver tv2.dk.
 
Et problem at mødre ’altid’ træder til om natten
 
Mikael Rasmussen mener, at det hovedsageligt er kvinderne, som står op og tager sig af barnet om natten, fordi de er på barsel og ikke skal afsted på job om morgenen.
 
Men det er et problem at se det på den måde, for det er især kvinder, der lider af søvnproblemer. Og manglende søvn er en voldsom belastning, som kan forårsage stress og gå ud over evnen til at varetage sine egne og barnets behov optimalt, understreger han:
 
Søvntrick storhitter: Få baby til at sove på under 1 minut!
 
- Det kan have fysiske konsekvenser, at man får så meget mindre søvn end ens søvnbehov, og forældre vil typisk opleve, at de bliver oftere syge, fordi deres immunforsvar ikke fungerer optimalt. Kvinder accepterer for let, at manden skal op på arbejde næste dag, men det er også vigtigt at se det som et job at sørge for, at barnet er velfungerende. Desværre ser man, at hvis man ikke får søvn nok, så har man også sværere ved at etablere et god soverytme for sit barn, siger han til TV 2.
 
Søvnkonsulenten råder forældrepar til at have en dialog om, hvordan de begge får nok søvn ved at deles mere om natteopgaven – og så skal mødre også prioritere at bruge enhver chance for at sove om dagen, når barnet sover, så hun kan indhente noget af den tabte søvn om natten, råder han.
 
3 ting der hjælper babys søvn på vej:
 
Nighty Night Owl
Med 4 beroligende lyde + sensor der registrerer, når barnet er vågent. Ved lyde fra barnet spiller uglen den valgte lyd, så barnet bliver roligt igen - og måske falder i søvn uden at vække mor og far.
Køb Nighty Night Owl her >>
 
CuddleNest
En alsidig soverede, der omkranser og giver tryghed til din baby, som jo kommer fra et trygt og trangt miljø. Samtidig forhindrer den træk og har åndbart stof. Kan justeres i størrelsen og bruges fra 0-6 mdr. Er oeko-tex godkendt.
Køb CuddleNest her >>
 
Diinglisar sutteklude
Dejlig dyresutteklud i den lækre bløde kvalitet fra Teddykompaniet. Giver trøst og tryghed til dit barn, når kluden ligger op til ansigtet, hvilket kan hjælpe søvnen bedre på vej. Kan vaskes ved 40 grader.
 
Læs også:
Derfor bliver fædre døve om natten

Få din baby til at sove med De 5 S'er

Her er den bedste måde at få dit barn til at falde til ro

I disse perioder sover baby mere uroligt

Derfor vågner dit barn stadig om natten

'Godnat og sov godt': Dét siger forskningen om den omdiskuterede metode

 

Galleri: Søde baby-fotos storhitter på Instagram:

Galleri: Søde baby-fotos storhitter på Instagram

 

 

Artiklen indeholder affiliatelinks