Hummus, oksespyd og fladbrød!

Ugens tirsdagsopskrift er oksespyd med hummus. Få opskriften her

Mandag d. 6. september 2010 - af Louisa Lorang, Foto: Anders Schønnemann






Oksespyd med hummus til 2 personer:

300 g oksekød i terninger (gerne af inderlår)
salt og peber
6 træspyd
1 dåse kikærter eller 240 g kogte kikærter
1 fed hvidløg
1 spsk. tahini
2 spsk. olivenolie
2 tsk. stødt spidskommen
3 spsk. citronsaft
2-4 spsk. vand
salt

Endvidere:

2 lune fladbrød
300 g små tomater i halve
1 rødløg i tynde skiver
1 håndfuld plukket oregano

Tilbehør:

harissa (eller anden chilisauce)
citronbåde

Sådan gør du:

Krydr kødet med salt og peber, og sæt det på spyd. Steg det i lidt olie på en varm pande.
Blend kikærter med hvidløg, tahini, olivenolie og spidskommen til hummus. Smag til med citron og salt. Tilsæt evt. en smule vand, hvis din hummus bliver for tyk.
Vend tomater, rødløg og oregano sammen, evt. med lidt olie, og servér til oksespyd, lune fladbrød, hummus, harissa og citronbåde.

TIP: Du kan opbevare din hummus i køleskabet hvis du ikke spiser det hele.