Madpakke
Annonce
Mad

5 tips: Sådan kan du gøre madpakken grønnere

12. april 2024
Annonce for Pink Lady®
Hvad end det er til børnene eller dig selv, så har vi her samlet 5 tips til at gøre madpakken lidt grønnere.
Logo

Vi danskere smører i omegnen af 11 millioner madpakker om ugen.

Hvis du gerne vil indføre flere grønnere tiltag i hverdagen, kan madpakken derfor meget vel være et godt sted at starte og lave nogle justeringer.

Herunder har vi samlet lidt inspiration til måder, hvorpå du kan gøre madpakken lidt grønnere. Så kan du plukke, som du har lyst, og det giver mening for dig.

1. Overvej emballagen

Tænk først og fremmest over, hvordan du transporterer din mad og drikke. Bruger du en ny plastikpose hver dag, er det måske på tide at investere i en reel madkasse. Anvend desuden en genanvendelig drikkedunk af glas eller stål, så du kan drikke vand fra hanen, hvilket er langt mindre miljøbelastende end for eksempel kildevand og juice.

2. Vælg æbler fra Pink Lady®

Et sprødt æble er nemt og lækkert i madpakken, og vælger du et fra Pink Lady®, ved du, at det er dyrket med ansvarlighed for øje. Pink Lady® arbejder nemlig på at nedbringe miljøpåvirkningen fra deres produktion ved blandt andet at bevare biodiversiteten, reducere CO2-aftrykket og spare på vandet, så du bliver efterladt med en ekstra god smag i munden.

https://imgix.femina.dk/2024-04-04/pink_lady_21294_femina.png

3. Husk gnavegrønt

Generelt er det godt med en masse frugt og grønt, og grøntsager er faktisk den type fødevarer, som belaster klimaet mindst. Du kan derfor hurtigt gøre madpakken grønnere (og sjovere) med lidt gnavegrønt i form af agurkestænger, gulerødder, snackpeber eller måske nogle små tomater.

4. Skær ned på alufolie

Alufolien i madpakken kan let erstattes af bivokspapir, som er et langt mere miljøvenligt alternativ. Og apropros bier: Som et led i deres arbejde for at bevare biodiversiteten, har Pink Lady® et Bee Pink®-program, som sørger for flere bistader i æbleplantagerne. På den måde sikrer de en naturlig bestøvning og efterfølgende omdannelse af æbleblomsterne til frugter – og så har biernes tilstedeværelse en positiv effekt på æblets generelle kvalitet.

5. Mindre kødpålæg

Rugbrød med spegepølse eller kødpølse har længe været en klassiker i madpakken, og det må den selvfølgelig gerne fortsætte med at være. Men hvis du er på jagt efter et mere klimavenligt alternativ, kan du skifte kødpålægget ud med for eksempel fisk, kartoffelskiver eller æg.

Hvorfor vælge Pink Lady® æbler?

Pink Lady® er et friskt og saftigt æble, dyrket ansvarligt i Frankrig, Italien og Spanien. Med syv måneder på træet har Pink Lady® en længere vækstcyklus end andre æbler, hvilket sammen med en masse arbejde og opmærksomhed på miljøbevarelse hos de passionerede avlere hjælper med at sikre den gode kvalitet. De æbler, der ikke lever op til kvalitetskriterierne, bruges til madlavning, juice, kompot, dyr eller genbrug. Derudover kommer Pink Lady® i 100 % papemballage.

Find flere oplysninger her.

Æbler

Læs også