Hovedretter

Spaghetti med rejer, chili og soltørrede tomater

Rejer med hale ser flotte ud i retten, men hvis du vil gøre dem nemmere at spise, kan du skære halerne fra inden tilberedning.

Spaghetti med rejer, chili og soltørrede tomater til 4 personer

DET SKAL DU BRUGE
500 g frisk spaghetti
2 fed hvidløg
2 tsk. tørrede chiliflager
3 spsk. olivenolie til stegning
500 g tigerrejer uden skal
6 soltørrede tomater
3 dl hvidvin
saft og skal af 1 usprøjtet citron
300 g rucola
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du spaghetti med rejer, chili og soltørrede tomater 

 
1. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Pil og hak hvidløgene. Steg dem sammen med chiliflager i olie på en pande. Tilsæt de rå rejer uden skal, når hvidløget har fået lidt farve, og lad rejerne stege med i et par minutter. Blend de soltørrede tomater til en jævn tomatmasse i en minihakker, og vend tomatmasse og hvidvin sammen med rejerne på panden. Lad det simre i 2-3 minutter.
 
2. Vend den afdryppede pasta i rejesaucen, evt. sammen med lidt af kogevandet fra pastaen. Tilsæt citronsaft og lidt af rucolaen. Smag retten til med salt og peber. Servér retten på 4 store tallerkener, og drys med fintrevet citronskal og rucola. Dryp evt. med lidt olivenolie.
 

Opskriften er en del af en komplet italiensk gæstemiddag bestående af carpaccio, spaghetti og semifreddo. Få opskrifterne på forret og dessert her

Carpaccio med ristede pinjekerner, parmesan og basilikum – Få opskriften her

Semifreddo med kandiseret frugt og chokolade – Få opskriften her