Desserter

Semifreddo med kandiseret frugt og chokolade

Semifreddo er en italiensk is der er lidt mere luftig og let end almindelig flødeis. Få opskriften på semifreddo med kandiseret frugt og chokolade her

Semifreddo med kandiseret frugt og chokolade til 4 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL SEMIFREDDO
50 g sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
5 dl piskefløde
4 pasteuriserede æggehvider
1 nip salt
150 g kandiseret frugt (se TIP)
100 g mørk chokolade
100 g pistacienødder
300 g friske bær, f.eks. hindbær og blåbær
4 store portionsforme
 

Opskrift - sådan laver du semifreddo med kandiseret frugt og chokolade 

 
1. Pisk sukker og æggeblommer sammen til en lys og luftig masse med en elpisker. Pisk fløden til skum i en anden skål. Pisk æggehvider og salt helt stive i en tredje skål. Hak de kandiserede frugter, chokolade og pistacienødder. Vend forsigtigt æggemassen sammen med flødeskum og æggehvider, og vend hurtigt frugt, chokolade og pistacienødder i. Fordel semifreddo i formene, dæk dem med husholdningsfilm, og sæt dem i fryseren i mindst 4 timer.
 
2. Tag dem ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering. Vend dem ud af formene, og anret med friske bær
 
TIP: Kandiseret frugt kan f.eks. være appelsin, melon eller ananas (fås hos asiatiske grønthandlere og i velassorterede supermarkeder).

Opskriften er en del af en komplet italiensk gæstemiddag bestående af carpaccio, spaghetti og semifreddo. Få opskrifterne på forret og hovedret her

Carpaccio med ristede pinjekerner, parmesan og basilikum – Få opskriften her

Spaghetti med rejer, chili og soltørrede tomater – Få opskriften her