Salat med gratinerede kammuslinger
Forretter

Salat med gratinerede kammuslinger

9. juni 2011Opdateret 3. april
af Louisa Lorang
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag. Her får du opskriften på forretten

Det skal du bruge

  • 50 g daggammel brødkrumme
  • 30 g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille
  • salt og peber
  • 18-24 store kammuslinger
  • 1 spsk. smør
  • 2 håndfulde ærteskud (eller brøndkarse)
  • 150 g blandede salater, gerne med frisé, mangold og rucola
  • 1-2 spsk. god olivenolie
  • 1-2 spsk. citronsaft

TILBEHØR

  • groft brød

Fremgangsmåde

  1. Kom brødkrumme, parmesan, hvidløg og persille i en foodprocessor eller en minihakker, og kør det hele til "krumme"-konsistens. Smag til med salt.
  2. Fjern den lille muskel på siden af kammuslingerne, og kassér den.
  3. Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle, og sæt dem på bagepapir på en bageplade.
  4. Rør persillekrummerne med 1 spsk. blødt smør, og fordel det på kammuslingerne.
  5. Steg muslingerne i en forvarmet ovn ved 225°, gerne under grill i 5-8 minutter, eller til de er gyldne og næsten gennemtilberedte.
  6. Vend ærteskud og salater med olivenolie og citronsaft, og smag til med salt og peber.
  7. Anret salaterne på et fad eller 6 små tallerkener, og læg kammuslingerne på. Servér straks med groft brød til.

Se flere opskrifter med kammuslinger her.

Læs også