Luksustarteletter med kammuslinger og rejer
Forretter

Luksustarteletter med kammuslinger og rejer

22. marts 2022Opdateret 3. april
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Opgradér de klassiske tarteletter til luksustarteletter med lækkert fyld af kammuslinger og rejer. Få opskriften her!
8 personer

INGREDIENSER

  • 60 g smør
  • 60 g hvedemel
  • 2 dl hvidvin
  • 6 dl fiskefond
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl ærter (fra frost, optøede)
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 kammuslinger
  • lidt olie til stegning
  • 200 g pillede rejer
  • 1 stor håndfuld dild
  • 8 tarteletter

Luksustarteletter med kammuslinger og rejer

  1. Smelt smørret i bunden af en gryde, og drys melet på. Lad det koge sammen til en tør dej. Hæld vin på og derefter fiskefond, lidt ad gangen. Pisk/rør i saucen, mens den koger op.
  2. Tilsæt fløde og ærter, og bring saucen i kog. Lad den koge i 1 minut, eller til melsmagen er helt væk. Smag til med salt og peber. Tilsæt mere fond efter behov – saucen skal ende med at være tyktflydende.
  3. Steg kammuslingerne i lidt olie på en glohed pande i 1 minut på den ene side og 30 sekunder på den anden. Skær dem herefter ud i halve eller kvarter.
  4. Vend rejer og plukket dild i saucen, og varm den igennem. Tilsæt så kammuslingerne.
  5. Servering: Lun tarteletterne, og fyld dem med saucen. Pynt med dild og evt. et par rejer.

Se flere opskrifter med kammuslinger her.

Læs også