Rucola-shots med grillede kammuslinger
Forretter

Rucola-shots med grillede kammuslinger

29. maj 2009Opdateret 3. april
af Lone Kjær
Suppen med rucola og grillstegte kammuslinger serveres i små glas. Det er en let og frisk forret, som også kan nydes stående på terrassen.

Det skal du bruge

  • 1 løg
  • ½ spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl hvidvin
  • 4 dl bouillon
  • 100 g Philadelphia light 12%
  • 1 bakke rucola, 100 g
  • Salt og peber
  • 1 citron
  • 150 g kammuslinger

Tilbehør

  • 4 tynde skiver groft brød, 200 g

Fremgangsmåde

  1. Hak løget. Varm olien i en gryde og svits løget og det pressede hvidløg.
  2. Tilsæt hvidvin og bouillon og lad det simre i ca. 5 min. Rør Philadelphia i suppen, til osten er smeltet.
  3. Skyl rucolaen og afdryp. Tag lidt fra til pynt. Kom rucola i en blender sammen med suppen og blend til en flydende, ensartet suppe. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  4. Grill kammuslingerne i ca. 3 min. på hver side. Servér kammuslinger og brød til suppen.

Se flere opskrifter med kammuslinger her.

Læs også